Žvásty a lži nejlepčího ministra financí

Takže jsme všechno, my, líná nenažraná blbá deprimovaná hovada, prožrali, říká Mirďa. Z diskusních reakcí vyplývá, že si to Kalousek definitivně zavařil, protože se tím dotkl spousty slušných, poctivých, pracovitých občanů (tedy té skupiny lidí, se kterou on sám nemá vůbec nic společného), ale určitě dobře ví, co to udělá s volebními preferencemi TIP ŤOP strany spavého seniláka a intrikářského ožraly (obou pak konajících víc v zájmu mezinárodní finanční oligarchie a vlastních kapes než v zájmu čekého národa). Zřejmě už má za tuto politickou sebevraždu někde slíbený výnosný a vlivný flek.

Kalouskovi se dá přisoudit mnoho hanlivých přívlastků, ale jeden ne. Není hloupý.  Takže jeho prohlášení o lenosti a přežranosti nás všech mají buďto nějaký hlubší důvod, nebo už ze samého zoufalství neví co by z huby vypustil. Osobně se přikláním k tomu prvnímu.  Proč onu větu bez uzardění řekl kromě faktu, že tato ekonomicky tupá vláda chce bůhví proč prosadit další zvýšení daní, se nechci zabývat. Každému normálně myslícímu člověku je přece jasné, že z oholené ovce už žádná další vlna nebude a když bude chtít bača přesto dál holit, poteče už jen krev. Většinou ovčí, ale občas taky bačova. To když se ovce už vážně naserou.

Jde mi o to našeho finančního génia usvědčit ze lži. Tak tedy jak funguje ve zkratce současný finanční systém.  Vláda vypíše daně, které od občanů a firem (souhrným úředním ptydepe tzv. daňových subjektů) vybere a z těchto daní financuje chod státu, který zajišťuje společností požadované funkce. Pokud se ukáže, že pro tuto činnost potřebuje více peněz než kolik vybrala od daňových subjektů musí si …….. půjčit. To, jakými nástroji si půjčuje není teď podstatné. Podstatné je, že si půjčuje na úrok.  Moment! Jak půjčit na úrok? Vždyť má tiskařské lisy, tak si prašule natiskne, ne? No, ne. Vláda žádné lisy nemá. Vláda žádné peníze nevytváří.

Malý historický exkurs. Jak to dělali panovníci (vláda) v historii. No samozřejmě měli vypsány daně, které jim odváděly poddané daňové subjekty. Ale taky měli monopol na těžbu drahých kovů nebo jiných surovin a touto těžbou zvyšovali peněžní zásobu (pro své pokladnice, ale i pro celou ekonomiku). Těžba surovin tedy představovala tvorbu peněz (u drahých kovů přímo, jiné suroviny byly směňovány za drahé kovy). Platil panovník z těchto peněz nějaký úrok? Ne. Platil těm, kdo fyzicky onu těžbu vykonávali (resp. tomu komu tuto těžbu licenčně svěřil) odměnu a zbylé vytvořené peníze šly za ním. Byl to nicméně panovník, kdo držel v rukou tvorbu nových peněz. Na úrok si půjčoval od bankovních domů (a to až poté co katolická církev zrušila zákaz úroků), když žil nad poměry nebo přišla krize nebo když chtěl jít válčit, ale to zase počítal, že dobude nějaké to území a dluh i s úrokem zaplatí z daní a lupu z dobytých území. Nebo si musel půjčit, když bylo jeho panství napadeno zvenčí agresorem. Každopádně tvorbu peněz si každý panovník pečlivě hlídal a trestal na hrdle každého, kdo mu na tomto poli lezl do zelí.

No tak proč to současná vláda neudělá stejně? V tom je ten háček. Jeden chytrý bankéř, který se, jaké překvapení, jmenoval Rothschield, přesvědčil britskou vládu, že to bude jeho Bank of England, kdo bude spravovat tvorbu peněz pro Británii a když bude vláda potřebná, tak on si urve od úst a za nějaký ten úročíček jí peníze tedy půjčí. A zde je počátek toho čemu se dnes říká dluhová ekonomika. Ekonomika postavena na dluhu, kdy vláda, když potřebuje, musí si jít půjčit a kdokoli potřebuje peníze, jde si půjčit do komerční banky. A když potřebuje hotovost komerční banka, obrátí se na centrální banku, která je na vládě N E Z Á V I S L Á a ta jiným bankám půjčí a ty to pak půjčí dále. No, ale kde ta centrální banka ty peníze vezme? Centrální banka má samozřejmě svou politiku a odpovědnost za pevnost měny a tak se musí rozhodnout, jestli uvolní své rezervy a nebo je potřeba vytvořit nové peníze aniž by to inflačně měnu znehodnotilo a když tak jen malinko. A je to. A peníze jsou na světě. A tady je máš. Ovšem s úrokem. Taky byste chtěli být centrální bankou? Já jo.

Tento vynález byl postupně rozšířen v celém západním světě. V USA se dokonce o existenci centrální banky svedla obrovská dlouho trvající politická bitva. Několik centrálních bank bylo založeno a pak zase zrušeno. Až v roce 1913, bylo to takhle před vánoci, v parlamentu skoro ani noha, a náhle kdosi předložil zákon o zřízení FEDu, který těch pár přítomných odsouhlasilo. Někteří lidé říkají, že tehdy zemřel nebo alespoň smrtelně onemocněl kapitalismus.

Od doby vzniku první centrální banky uplynulo pár set let a celý západní svět se topí v dluzích, přesně tak, jak to tehdejší bankéři naplánovali. Jejich potomci jsou dnes pány světa. A když se někdo pokusí onu báječnou nezávislost centrálních bank zrušit nebo omezit a začít si vydávat sám peníze, tak to má důsledky. J.F.Kennedy byl za tuto troufalost rovnou zavražděn. Maďarský premiér Orbán se nedávno pokusil nezávislost centrální banky zrušit a EU, všechny nátlakové skupiny co se jim říká NGO a média na pokyn mezinárodních finančních oligarchů spustila takový ryk, že maďarský premiér musel couvnout. To by byl špatný příklad pro ostatní. Ještě by se nadnárodním střihačům ovečky rozutekly po okolních lesích.

Takže Mirďo. Lžeš lidem. A ani se u toho nečervenáš. My ani nejsme líní, ani jsme to neprožrali. Pár čísel. Rozpočet ČR předpokládá v roce 2012 příjmy ve výši 1 bilión 84 miliard korun, z toho jsou mandatorní neboli povinné výdaje někde okolo 600 miliard (většinou sociální transfery) a obsluha státního dluhu nás bude stát (po odečtení příjmů) okolo 73 miliard korun. Plánovaný schodek je 105 miliard.  Vůbec bych se nedivil, kdyby korupce v podobě předražených státních nákupů vysoko převyšovala zbývajících 32 miliard mezi obsluhou státního dluhu a celkovým deficitem. Důvodem deficitních rozpočtů je tedy finanční systém postavený na dluhu a zkorumpovanost politiků. Ne rozežranost a lenost lidí. Za situace, kdy země neválčí a kdy má vyrovnanou nebo dokonce přebytkovou zahraniční platební bilanci se nemusí žádná ekonomika potácet v deficitu. Ale mezinárodní finanční oligarchie, jejichž zájmy TOP 09, ODS, ČSSD, LIDEM a KSČM tak vehementně brání na úkor vlastních spoluobčanů, vysává všechny podmaněné země až dojde k jejich úplnému finančnímu zhroucení. Řecko je jen počátek domina. Země, které se tomuto systému vzpírají jsou v západním tisku označovány jako nedemokratické diktatury a čas od času jsou vojensky intervenovány nebo humanitárně vybombardovány. Kalousek to moc dobře ví, ale loajalita k těmto mocným kruhům ho nutí blábolit nesmysly o rozežranosti a lenosti.

Dobře to udělali na Islandu, který tito vlci finančně úplně rozvrátili. Islanďané jim ukázali vztyčený prostředník, dluhy odmítli zaplatit, donutili parlament a vládu podat demisi, kooptovali losem parlament a společně s nejlepšími právníky upravili ústavu tak, aby jim už žádný mezinárodní bankéř skrze zkorumpované politiky nemohl krást jejich peníze. Jejich životní úroveň sice prudce spadla o cca 40% jako důsledek bankovní krize, ale postupně se jejich ekonomika uzdravuje. Myslím, že pomalu dozrává čas, aby se vláda věcí veřejných do tvých rukou, ó lide, navrátila. A všichni Kalousci, co se za posledních 20 let pakovali z našich daní a schvalovali zákony, které postupně vydávaly naši zem do rukou cizích zájmů, by měli být souzeni pro korupci a velezradu. Hrrrr na ně!

Autor: Jaroslav Moučka | pátek 21.9.2012 16:45 | karma článku: 48,64 | přečteno: 24696x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88

Jaroslav Moučka

4 choroby současného systému

2.1.2016 v 11:34 | Karma: 23,47

Jaroslav Moučka

Oslava vitamínu C

16.3.2015 v 12:28 | Karma: 20,14
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik