Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Presstitut Martin Komárek a estébák Babiš/Bureš makají

Následující text jsem čistě překopíroval. Pozorně si jej přečtěte. Napsal jej redaktor idnesu Martin Komárek, který je v právě probíhající předvolební kampani jedním z bílých koní našeho dnes "z dotací miliardáře" a bývalého bonzáka komunistické státní policie (neskartované torzo jeho svazku zde). Řekli byste si určitě: Ó jaký je ten Babiš formát a ten Komárek odvážný pravdomluvný bojovník, když takto píše o svém politickém bossovi a zaměstnavateli. Jenže chyba lávky. Článek vyšel zde na idnesu dne 20. září 2011. V tomto časovém pohledu se z Komárká stává bezpáteřní politická prostitutka, která by za peníze prodala i vlastní matku do jihoamerického bordelu.


Česko-slovenský podnikatel a miliardář Andrej Babiš se svými výroky nevybíravě pustil do korupce v Česku. Prý se tu krade po miliardách. Začalo to v roce 2006. Mohou za to prý Topolánek, Bém, Dalík, Řebíček, Roman a pustil se i do prezidenta. Sám Babiš má ale ruce minimálně stejně špinavé.

Jeden z našich „nových Čechů“, miliardář Andrej Babiš, tvrdí, že Česko připomíná Palermo. Když promluví miliardář, jsou lidé zvyklí poslouchat víc, než když jim totéž říká v hospodě Na Růžku Pepa Tvaroh. V tomto případě by neměli. A to nejméně ze tří důvodů.

Nemusíte hádat dvakrát. Prý Andrej Babiš.První: Kdybyste totiž mluvili s některým člověkem, které jmenuje Babiš, dozvěděli byste se totéž o něm. Dozvěděli byste se, že největší „obchody“ s podnikateli uzavíral ve zlatých starých časech politicky poněkud naivní, ale jinak zdatný Stanislav Gross. A co by vám řekli, kdybyste se zeptali, kdo stál za jeho kartelem podnikatelů a politiků?

Je tedy možné, že jestliže Babiš nyní haní představitele pravice, chce pomoci svým ochranitelům a zároveň chráněncům ze sociální demokracie. A doslechli byste se i jinou věc. Pan miliardář je tak nabroušený proto, že pravostředá vláda mu pokazila miliardový kšeftíček s jednou plodinou.

A tak teď prská. Nevíme, zda je pravda to, co bychom se doslechli o Babišovi - stejně tak jako nevíme, zda je pravda to, co Babiš říká o Dalíkovi a spol.

Neříká totiž nic jiného než to, co Pepa Tvaroh u piva. Nepodložené zvěsti, že ten a onen kasíruje tolik a tolik od toho a toho. Pepa Tvaroh by ale do svého seznamu zahrnul i Babiše a jeho podnikatelské souputníky, co raději, jak se říká mezi VIP, vytvářejí obchodní příležitosti spíše se sociálními demokraty než s ODS a s TOP 09.

Babišova výpověď, kromě toho, že ukazuje stav jeho miliardářské mysli, je bezcenná právě i z tohoto druhého důvodu. Hospodský žvanil má málo možností se přesvědčit o stavu korupce. Čte noviny a možná dal nějakou obálku doktorovi, když chtěl rychleji endoprotézu, a úředníkovi, když chtěl zapsat do katastru pozemek. Možná ani to ne. Ví jen to, co se říká.

Vlivný člověk, který dokonale zná byznys i politiku, jakým Babiš pravděpodobně je, by se neměl omezit na tlachy a morální rozhořčení. V rozhovoru pro Hospodářské noviny říká: „Lidi, kteří by o tom chtěli mluvit, se bojí, že budou označeni za blázny. Že místo podstaty věci se budou prošetřovat cesty, jak se ke svým informacím dostali. Že jim někdo bude dělat problémy.“

To mají být slova sebevědomého obchodníka?

Navíc to není pravda: novináři o korupci otevřeně a beze strachu píší. Tento list upozornil už na několik okatých případů a policistům doslova přinesl informace na talíři.

Třetí důvod, proč Babišovi nedůvěřovat, je logický rozpor. Náš bohatec vlastně říká: Bez korupce se tu nedá uzavřít takřka žádný obchod. Sám však uzavírá obchody za stamiliony. Je on taková výjimka, nebo taky občas dá těm, co rádi berou - tedy, jak říká, politikům, soudcům a policii?

Tím, že zpochybňuji věrohodnost Andreje Babiše, nechci však zcela zpochybnit to, co říká. Ano, korupce a klientelismus jsou mezi velkopodnikateli a politiky na všech úrovních faktem. Potvrzují to nezávislé, sice „anonymní“, ale věrohodné výpovědi, s nimiž jsem se setkal i já. Není jasné, zda jsou někteří policisté, někteří státní zástupci a někteří soudci uplacení, nebo málo schopní.

Je však zřejmé, že mnohé případy zavánějící pro veřejnost očividnou korupcí tyto orgány nevyřešily. Patří k nim i případ Babišova údajného spojence Grosse.

Tolik tedy novopečený politik Martin Komárek. Kouzelné na tom článku je, že ani za dva roky neztratil nic na své aktuálnosti. Je to pravdivý pohled na jednoho bezcharakterního člověka, který v tom umí chodit. V jakémkoli režimu. Bureš Babiš několikrát zdůrazňoval, že stát se má řídit jako firma. Jenomže tady je právě ten problém. Státní správa se do určité míry řídit jako firma dá, ale politická rozhodnutí, musí být postavena na jiném základě. Politika by měla být střetem ideí, kdy občané ve volbách dají najevo, které ideje a programy preferují. O tom, jak se nám politika díky destruktivnmu působení havlistických sil (vládnout má elita, protože občané jsou blbí) vyprázdnila, ale zase někdy příště.

Autor: Jaroslav Moučka | neděle 15.9.2013 12:34 | karma článku: 27,56 | přečteno: 1706x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 881x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik