Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

My, necivilizovaní burani aneb Ještě že ten Respekt máme

S pobavením jsem sledoval mediální přestřelku mezi režisérem Renčem a kulturním redaktorem Respektu Kamilem Filou na téma Sanitka II. Seriál jsem neviděl, posledních pár let nesleduji ani plytké české filmy natož abych sledoval ještě plytší televizní seriály a vzhledem k dosavadní Renčově tvorbě bych musel upadnout na hlavu, abych ztrácel čas u výplodů jeho ducha nebo co to k tvorbě používá. Dokonce mně ani nezajímá hrubá Renčova reakce. Nejzábavnější na celé kauze je právě ona Filova kritika, resp. její filosofie,  která celý konflikt odstartovala.

FILA ZŘEJMĚ VYPOUŠTÍ KRAKENA JEN ZŘÍDKA A TAK JE Z TOHO V TENZI

Fila ve zkratce setřel seriál ve dvou článcích („Renčova logika“ a „Renčova logika 2: Divoký musllim“) s tím, že Renč svým zobrazováním Romů a muslimů posiluje v divácích rasisitické a xenofobní stereotypy. Přitom si neopomine povinně kopnout do Zemana řka, že Renč při natáčení musel být ve stejném stavu v jakém  „nynější prezident vyzvedává korunovační klenoty“.  Největší perlou je ovšem tradiční nakálení do vlastního hnízda operováním českou malostí, kterou příslušníci havlistického tábora po vzoru svého gurua tak rádi ventilují (a když se ožerou, tak přitvrzují na rudohnědá prasata), neboť „v žádné západní televizi by žádná taková scéna už naštěstí neprošla. A není to proto, že my v Česku jsme prozíravější a nedáme se opít rohlíkem politické korektnosti. Je to proto, že jsme větší burani a pořád patříme méně do civilizovaného západního světa“.

Uvědomuje si pan Fila vůbec, že naopak on sám vytvořil učebnicový příklad politické hyperkorektnosti a mně by docela zajímalo, jestli ho do toho někdo z nadřízených přinutil, anebo, zda to, jak onu kritiku pojal, udělal sám od sebe. Pak by bylo zajímavé zjistit, zda  takto píše, protože je patolízal, co se chce zavděčit páníčkům a ubezpečovat je permanentně o své nehynoucí názorové loajalitě a nebo zda už je tak zpitomnělý naší mediální realitou, že nemá sebemenší pochyby o tom co píše a považuje to za jediný správný myšlenkový postup.

Zajímalo by mně zda pan redaktor přes kulturu může sledovat i nějaký ten akční film nebo mají v Respektu povoleno koukat výhradně na intelektuální tvorbu tvůrců typu Larse von Triera nebo Jima Jarmusche, eventuálně Pedra Almodóvara a samozřejmě Odcházení (mnohé by to vysvětlovalo). Pokud tento striktní imperativ zaměstnanci Respektu od svého zaměstnavatele nemají, pak by měl zaregistrovat, že na západ od naší hranice  a to i v USA – našem vzoru, tedy v Holém wůdu, vznikají díla, která jsou přímo ukázkou vytváření rasistických a xenofobních stereotypů. A nejedná se jen o obskurní béčkové akčňáky, ale i o díla renomovaných tvůrců. Hovoříme-li o filmech s protiteroristickými tématy, zlí hoši v těchto filmech mají výhradně muslimský vzhled, tedy klasičtí vousáči se smotaným ručníkem na hlavě, kteří kdykoli mohou, tak střílejí do vzduchu s AK-47 a volají Alláhu akbar (viz například Pravdivé lži Jamese Camerona). Některé z těchto filmů dokonce dostávají i Oscary (např. nejprimitivnější propagandou čpící film Kathryn Bigelow Smrt čeká všude, kde zlí Iráčané jsou tak podlí, že ve své vlastní zemi si dovolují vzdorovat americkým okupantům a líčit na ně nástražná výbušná zařízení neboli mobilama na dálku odpalované bomby, které pak musí ti dobří hrdinní američtí hoši s nasazením vlastního života a s nesmazatelnými stopami na vlastní psychice zneškodňovat). Ale to není vše. Pokud je tématem filmu normální či organizovaný zločin, pak jsou zločinci vedle domácích černochů (proboha co jsem to udělal, chtěl jsem říct Afroameričanů) velmi často imigranti z východní Evropy. Jejich zvláštním znakem, kromě srandovního přízvuku je mimořádná brutalita a krutost, se kterou své zločiny provádějí, a vždy je to detailně zobrazeno, aby nikdo nezůstal na pochybách co jsou ti Slované za sběř a, no ano, jací to jsou necivilizovaní burani (koneckonců už sám veliký Áda věděl, že Slované jsou méněcenná rasa, že?). Příkladem budiž slavný film s Karlem Rodenem 15 minut, kde Rodenův psychopat zabije newyorkského detektiva v podání Roberta de Nira, nebo skvělé Východní přísliby, kde sice hlavní postavu hraje Viggo Mortensen, ale má ten zmiňovaný srandovní východoevropský přízvuk, disponuje onou necivilizovanou slovanskou brutalitou a rozsáhlým tetováním.

A tak se nemůžeme divit, že při takovém vytváření stereotypů hýbe například v současnosti Anglií aféra slovenských zločinců, kteří se v městě Peterborough po dobu 5ti měsíců roku 2012 dopouštěli opakovaně sexuálního násilí a nucení k prostituci na velmi mladých, dokonce i nezletilých dívkách. Jejich jména jsou (jaká ironie) Zdeno Mirga (18), David Žiga (19), Dušan Mirga (20) a Hassan Abdulla (33)…

Docela by mně zajímalo, jak by se tohoto tématu zhostil politicky korektní novinář typu Dušana Fily, zejména pak, jak by vyřešil otázku jejich nepochybně slovenského etnického původu, aniž by při tom porušil své autocenzurní, jedině správňácké zásady.

Neobhajuji Renče, zajímá mně jestli Respekt skrze klávesnice svých redaktorů  používá klasickou metodu dvojího metru v otázce multikulti a lidskoprávní politické korektnosti a nebo jen postupně buduje v našem národě pocity, které při konečné likvidaci národních států a pravděpodobné následné germanizaci (nic nového pod sluncem), eliminují případný odpor, protože něco tak ubohého a malého přece nemá smysl bránit.  Zažili jsme pokusy o revizi výsledků 2. světové války neustálým obviňováním Čechů z údajné genocidy během divokých odsunů sudetských Němců. Tyto tendence zastavil majetkový přesun vydavatelství Mafra z německých vlastníků na Babiše. Pěstování pocitu méněcennosti, ale představuje dlouhodobou tendenci zejména havlistických médií již od roku 1989. Sám Havel nám nikdy neopoměl připomenout naše čecháčkovství. Jeho epigoni v tom statečně pokračují.

Respekt je naše hlavní názorotvorné médium. Skoro nikdo ho sice nekupuje, ale tento plátek udává tón celé mainstreamové mediální scéně. Co Respekt napíše a hlavně jak to napíše, je následně určujícím vektorem uvažování, kterým je potřeba se při psaní článků řídit. Žádný div, že to tady s médii vypadá, tak jak to tu vypadá. A já jen v skrytu duše doufám, že tady jednou přijde čas, kdy budeme moci lidi jako je Kamil Fila pohnat k odpovědnosti za kolaboraci s cizí mocí. Protože to, jak píšou a smýšlejí o naší zemi a svých spoluobčanech, ani nic jiného není.

A Renče už proboha nenechte nic točit. Je to a vždycky byl jen povrchní matlal, jehož hlavním cílem tvorby je mastění vlastního ega.

Autor: Jaroslav Moučka | pondělí 27.1.2014 13:17 | karma článku: 27,73 | přečteno: 1480x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 881x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik