Turecko plánovalo útok samo na sebe

1. 04. 2014 10:54:11
Zatímco západní média zaplňují éter informacemi o vítězství Erdoganovy strany v tureckých volbách a doznívá aféra okolo hrozby zákazu Facebooku a Youtube tamtéž kvůli únikům týkajícím se korupce ve Straně spravedlnosti a rozvoje (AKP) podařilo se jim tímto odváděním pozornosti zcela zakrýt jinou událost.

Tou je skandál s únikem rozhovoru několika vysokých vládních činitelů tureckého státu a zároveň čelních členů AKP o plánování akce pod falešnou vlajkou coby záminky pro útok na Sýrii. Po úniku tohoto záznamu Erdogan skutečně přistoupil k celoturecké blokádě serveru Youtube, na kterém byl záznam umístěn

Na jednu stranu stále kroutím hlavou nad tím, že jsou zřejmě po celém světě odposloucháváni nejvyšší představitelé států a že se tyto rozhovory stávají veřejnou informací, na druhou stranu se démon všudypřítomného špiclování obrací proti svým tvůrcům a to je zřejmě dobře. Jen doufám, že na základě některých dalších „uniklých“ odposlechů nebudou v budoucnu umírat nevinní lidé.

Na záznamu se spolu baví šéf turecké tajné služby Hakan Fidan, turecký ministr zahraničí Ahmet Davutoglu, zástupce náčelníka generálního štábu, generál-poručík Yasar Güler a náměstek ministra zahraničí Feridun Sinirlioglu. Průběh záznamu ukazuje, že se nejednalo o strukturovanou poradu. Jedna perla z celého rozhovoru, kterou pronesl šéf tajné služby Fidan: "Pošlu ze Sýrie čtyři lidi, pokud bude potřeba. Vymyslím důvod pro válku nařízením raketového útoku na Turecko; můžeme také připravit útok na svatyni Šaha Sulejmana, pokud bude třeba."

Zde je samotný záznam v turečtině ve dvou částech:

https://www.youtube.com/watch?v=c-1GooSDwJ8

https://www.youtube.com/watch?v=lm7eg0-IjlI

Tady je anglický přepis rozhovoru:

http://www.ibtimes.co.uk/turkey-youtube-ban-full-transcript-leaked-syria-war-conversation-between-erdogan-officials-1442161

Tady je částečný český překlad přepisu:

http://wertyzreport.com/2014/03/27/po-zverejneni-nahravek-o-valce-v-syrii-zablokovalo-turecko-youtube/

Jasně to ukazuje na zapojení Turecka v nejen logistické podpoře teroristů v Sýrii. Turci sestřelili syrský letoun útočící na jednotky teroristů z Al-Nusry v příhraničních oblastech a přestože jak pilot tak letoun spadli na syrké území, Turecko tvrdilo, že došlo k narušení tureckého vzdušného prostoru. Teroristé útočící v příhraniční oblasti Latakia měli dělostřeleckou podporu z tureckého území.

Útoky pod falešnou vlajkou jsou nejčastějším důvodem pro rozpoutání válek a teroru od dob starověkého Říma (a možná ještě dál), kde pravděpodobně císař Nero nechal podpálit Řím, aby z toho mohl obvinit křesťany a ospravedlnil tak vražedné represe vůči nim.

Kolik jsme jich od té doby zažili jen za posledních 100 let:

- Potopení parníku Lusitania (zatažení USA do 1. sv. války)

- Zapálení Říšského sněmu (rozpoutání represí proti odpůrcům nacistického režimu)

- Útok na vysílačku v Gliwicích (rozpoutání 2. sv. války)

- Incident v Tonkinském zálivu (rozpoutání války ve Vietnamu)

- Řízená demolice Světového obchodního centra v New Yorku namaskovaná jako teroristický útok (rozpoutání války proti terorismu, likvidace občanských svobod)*

- Bombový útok na moskevský činžovní dům (rozpoutání druhé války v Čečensku)**

- Otázkou zůstává, kdo skutečně vedl ruku Gavrilo Principa v Sarajevu 1914

To jsou jen ty nejznámější. Přesto, jak často je tato podlá metoda mocnými používána, veřejnost pokaždé upadne do transu spravedlivého rozhořčení a podpoří to, co skuteční pachatelé činu navrhnou jako odvetu. Když se objeví někdo, kdo zpochybní oficiální verzi je nemilosrdně zesměšněn a ostouzen i když se později prokáže, že měl pravdu. A média přispívají k obému: jak k huštění propagandy a odvádění pozornosti, tak k umlčování (resp. nepublikování)či zesměšňování kritiků. Naštěstí v době internetové reformace se monopol na pravdu roztříštil jak křišťálová váza [nebo (oh)Lupa :-)] a elitě se tak nedaří udržovat dávkování informací běžné populaci tak, jak byla po tisíce let zvyklá. Tajemství přestává být tajemstvím, schválená pravda se mnohdy rychle stává lží. Zbývá jen jedno. Začít používat mozky otupělé sledováním sportovních utkání, tupých seriálů, ještě tupějších reality show, hraním her, nakupováním, čtením blbých lifestylových magazínů, kteréžto činnosti souhrnně i jednotlivě dělají z mozků konzumentů kadeřavou zeleninu. Pochopením, jak vlastně korporacemi vlastněná média fungují by možná ani diskuse o dění v našem nedalekém sousedství nebyly tak vyostřené

K tomu pomáhají dvě základní pomůcky: "Komu ku prospěchu" a "Sleduj peníze".

Pozn:

* neoficiální popis událostí považuji za podložený vědeckými důkazy a tedy pravdivý

** nepotvrzeno, Rusové zvládají lépe udržení věcí v tajnosti než Američané, uvádím kvůli objektivitě, protože podezření existuje

Autor: Jaroslav Moučka | úterý 1.4.2014 10:54 | karma článku: 18.31 | přečteno: 659x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 13.94 | Přečteno: 249 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 18.02 | Přečteno: 426 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.10 | Přečteno: 108 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.12 | Přečteno: 589 | Diskuse
Počet článků 187 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2806

Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...