Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

uumaa

30. 10. 2012 22:52
Pane Jaroslave

Přišel jsem se pouze rozloučit. Protože jste onehdá nadhodil, že mi dva si těžko můžeme rozumět, tak

jsem dnes juknul na ty vaše Sběrné surovosti. Vzal jsem to poctivě od začátku vaší blogerské kariéry.

Došel jsem k závěru,že jste měl pravdu. Existuje pouze jeden jediný blog, kdy s vámi bezvýhradně souhlasím.

(který to asi je?) Zbytek je pro mne podivný svět, plný intrik, konspirací, nočních můr a obsese.

Politicky také stojíte na odvrácené straně měsíce. A proto jsem byl u toho jednoho blogu tak překvapený.;-)

0 0
možnosti
JM

JardaM

31. 10. 2012 5:27
Re: Pane Jaroslave

Myslim (domnívám se), že ten blog, který byste mohl podepsat je ten o Františkovi Z. :-). To bude asi tím, že jak řekl v jednom krásném českém filmu jistý čelista Louka: "Hudba nezná rasy, státy ani národy. Ta to bere šmahem". No vidíte a Zappa sám patřil v době, kdy nebyl internet a tím pádem byla dostupnost alternativních informací daleko horší, k těm, jimž se dnes pejorativně říká konspirační teoretici. On sám opakovaně prohlašoval, že patří k oné hrstce těch, kdo jsou přesvědčeni, že americká administrativa a ti, kdož za ní stojí, konspiruje proti svým občanům a zbytku světa. Mějte se hezky, politicky a názorově třeba žijeme na různých planetách, ale to neznamená, že oba nejsme slušní lidé a nemůžeme si virtuálně podat ruce R^

0 0
možnosti
MR

iluminat

30. 10. 2012 19:53
to chce klid a nohy v teple

mokry rucnik na hlavu a nejake prasky a ono to prejde. Moc techto kospiracnich teorii skodi, par jich jsou dobry namet na romany a knihy.

0 0
možnosti
PCZK

Pic Club za kopějku

30. 10. 2012 18:50
Surovin je stále třeba, tak i surovostí

Jak vypadá současná situace s výskytem ložisek a kurzy u kostní moučky?

0 0
možnosti
C

certik_bertik

30. 10. 2012 15:53
tak

vyloučeno to není, ale neangažují se v tom USA, což je divné

0 0
možnosti
H

habit-.!..

30. 10. 2012 16:12
Re: tak

... opravdu znáte jediného satana, USA? ...a kde se poslední dobou angažovali kvůli ropě? ... než odpovíte, zjistěte si například, kdo těží iráckou ropu, abyste nebyl za bl... jako obvykle...

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 10. 2012 14:21
Jestli tomu dobře rozumím,

tak ti hnusní odporní imperialističtí kapitalisté donutili řecké vlády k masovému zadlužování.  Jiným způsobem onen rozvrat nevznikl.

   Mimochodem: rozvrat řeckých financí začal až koncem 90. let?  No to byl fofr, když již v roce 2003 byl celkový dluh 100 % HDP  (aktuálního HDP!!)

1 0
možnosti
PJ

bez_tolerance_hlouposti

30. 10. 2012 15:14
Re: Jestli tomu dobře rozumím,

Ja myslim ze strategie "tu mate klacek a umlatte se sami", je pomer vyhodna a humani. Staci nastavit pekne urokove sazby a dat moc neschopnym. Vysledek vidite sami...

A ekonomicka situace tomu nahrava. Dneska nelze existovat bez dluhu. Pokud by se o to nekdo pokopusel, tu mate nejake pekne nove narizeni, ci smernici a razem musite investovat. Nemate? No tak my vam radi pujcime...

0 0
možnosti
MS

Michal007

30. 10. 2012 10:50
Nezapomeňte si koupit

novou Hájkovu knihu, jistě v ní naleznete spoustu dalších inspirací. :-P

0 0
možnosti
MB

buxus

30. 10. 2012 10:43
Podobné "spiklenecké" teorie

.. jsou ničím nepodložené. Nikdo nemusel Řecko do ničeho zaplétat. Řecká ekonomika je po desetiletí slabá, opírá se o turistiku, zemědělství a částečně lodní dopravu (rejdařské společnosti). Tato odvětví jsou většinou sezónní, náchylná k velkým výkyvům. Řecko navíc živí velkou armádu jako protiváhu vůči ještě větší turecké armádě (přestože jsou oba státy v NATO). A pokud řečtí politici po léta zajišťovali svým občanům životní úroveň nad možnosti řecké ekonomiky, nutně muselo docházet k masivnímu zadlužování, které nebylo možné dokonečna eskalovat.

0 0
možnosti
PJ

bez_tolerance_hlouposti

30. 10. 2012 13:29
Re: Podobné

ano. nikdo nemusel, ale presto se to stalo a nekdo to svoji benevolenci, umyslem, nebo i pouhym diletantstvim, ci populismem pripustil. To je proste fakt. Otazkou je, zda je to pouha souhra nahod, nebo se tak delo cilene.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

30. 10. 2012 10:38
A máte...

Několik set miliard dollarů na výstavbu infrastruktury která v Řecku totálně chybí? Nemluvě o prakticky totální absenci lokální kvalifikované pracovní síly?

Ne že by to ropné ložisko nemělo cenu... ale vyžadovalo by tak šílené investice a 2 desetiletí práce než by z něj vypadlo něco rozumného... a politici v EU mají životnost 3 roky... nechce se mi moc věřit že by šli do tak dlouhodobé investice...

2 0
možnosti
MB

buxus

30. 10. 2012 10:46
Re: A máte...

R^ navíc je vůbec otázka kolik té ropy tam je a kolik by byla cena takto vytěženého barelu. Obdobné spekulace se vyskytují pořád. například ve válce o Flaklandy šlo také údajně o ropu To bylo v roce 1982, tedy před 30 lety. A dodnes tam ropu nikdo netěží a dokonce ani neexistují prokazatelné odhady ropných zásob v této lokalitě. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik