Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

poznámka 1) ražení peněz mělo inflační charakter (stejně jako dnes v Zimbabwe). Například Španělé se s tímto problémem setkali během výbojů do Střední Ameriky.

poznámka 2) jo, na lidská práva nadávají hlavně podnikatelé. Ti samí lídé, kteří mi tvrdí, že jsem dnes svobodný člověk, mě žene do práce pod pohrůžkou vyhazovu, dává mi co nejnižší plat a hlavně vždycky nadávají, když zmíním lidská práva. Však co? Pracuji u něj svobodně a můžu svobodně odejít, no ne? Hlavně tedy po té, co mi napíše ten nejhorší pracovní posudek, jaký ho napadne. Zajímalo by mě, jak lidská práva destabilizují společnost. To jako právo na život je destabilizující? Mnohým evidentně nevyhovuje právo na vzdělání. Lidi by se mohli naučit číst.

poznámka 3) právě komunisté se svého času osvobodili od bankovního systému západu tím, že neuznali carské dluhy a zavedli vlastní, plně regulovaný ekonomický systém. Západní banky tehdy zuřily. A víte proč podporovaly Německo? Právě protože doufali, že Hitler se dohodne s Polskem, překročí hranice do Sovět a tento systém tam zničí. K jejich smůle byl Hitler chamtivější, než na západě předpokládali. Proč si myslíte, že to byl takový šok, když si Hitler rozdělil se Stalinem Polsko? Hitler podporovaný západním bankovnictvím prostě zradil důvěru a naznačil, že je ochoten se se Stalinem dohodnout. Kromě toho, nedokážu si představit, proč operaci Barbarosa rozjel tak pozdě. Mohl ji odložit o rok. Ledaže by jej do ní někdo tlačil...

poznámka 4) půl roku před začátkem druhé světové války, když jsme byli obsazeni Německem, Britové odevzdali Německu zlato, které tam mělo Československo uložené k úschově. Toliko ke svobodě a demokracii.

0 0
možnosti
JM

ad 1) ano, pokud byl obsah drahého kovu příliš pančován např. mědí, tak to mělo inflační efekt. Samotné zlato či stříbro, ale inflaci nezpůsobuje, protože na jeho vytěžení je potřeba spoustu práce, čili je to čistá tvorba hodnoty a se zvyšujícím se bohatstvím společnosti je potřeba adekvátně zvyšovat měnovou zásobu. Jinak dokud platil zlatý standard, tak lidstvo zažilo neuvěřitelnou stabilitu. Anglie měla 1664 - 1914 naprostou stabilní ceny

ad 2) problém lidských práv je v tom, že a) upřednostňuje skupinová práva před svobodou jednotlivce, čímž je tzv. majorita utlačována menšinami. V praxi to vypadá tak, že kdyby rodilý Brit pěstoval bigamii, tak ho zavřou, přistěhovalec muslim dostává na každou manželku sociální dávky, a za b) neobsahují žádné povinnosti, takže houfy parazitů ječí na úřadech, že mají právo na dávky, ale odmítají pro společnost cokoli vykonat. A osobní poznámka. Nejsem zaměstnavatel, ale kdyby si můj zaměstnanec na mně otevíral ústa naplněná lidskými právy, tak bych hleděl se ho co nejrychleji zbavit. Ti, kteří chtějí pracovat tak činí bez řečí a každý rozumný kapitalista to dříve či později ocení, protože sehnat pracovité poctivé loajální lidi není snadné.

Ad 3) ano zdá se, že Stalin se emancipoval od tohoto systému, proto bylo potřeba jej Hitlerem zničit. Po Stalinově smrti se ale soc. státy v takové zvláštní modifikaci vrátily zpět pod rothschieldovská křídla.

Ad 4) ano, to je pravda. Bank of England patřila oficiálně Rothschieldům, to jen nasvědčuje, kdo Hitlera financoval. Od roku 1946 byla BoE oficiálně znárodněna, ale je to jen zástěrka, aby Rothschieldi zmizeli ze společenského hledáčku. Ve skutečnosti ji stále ovládají.

0 0
možnosti
KR

díky za super článekR^karma

0 0
možnosti
Foto

Díky za skvělý článek! :-)R^

2 0
možnosti
MP

Více informací na Freeglobe či NWO

0 1
možnosti
MP

Konečně někdo napsal pravdu, která nesmí přijít do medií. Lidé by si měli uvědomit, že pokud zkrachují a zaniknou všechny banky, vůbec nic se nestane .Půjčují se fiktivní peníze...Tyto banky mají souvislost s NWO a jde o záměr...

2 2
možnosti
FL

Nesmysl. Není pravda, že všechny peníze jsou půjčkou. Dokud se platilo kovy, člověk je získal za práci a své produkty a nakupoval za ně. Nikomu nic nedlužil. Když vznikly peníze,vyměnil kov za peníze a zase nikomu nic nedlužil. Dluhy vznikají tím, když si někdo (občan, firma, stát) opravdu půjčí a nesplatitelné dluhy tak, když si půjčí víc než dokáže splatit.

0 3
možnosti
KN

K22a40r55e93l 67N62o57v16á80k

28. 7. 2013 12:45

Vůbec netušíte, o čem ten článek je !

2 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik