Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevěřit,že globální oteplování existuje a je dostatek vědeckých důkázů,že je to z velké části zapříčiněné lidmi,může v

této době prohlásit jen totální hňup!Co se týká bombardování "bratrského"národa(a další žvásty),tak bych upozornil autora,že ten samý národ vydal do Hagu své válečné zločince a také podal žádost o přístupu k tomu "kriminálnímu"uskupení národu(NATO,EU)!Takové populistické kecy Vám bude věřit možná tak dítě na houpačce!

V Srbsku probíhala před válkou genocida,která byla dokumentovaná,dokázaná a (za pomoci vlády Srbska)potrestaná mezinárodním soudem v Hagu.Asi Vám tenhle fakt unikl ale pokud ne,tak popírání genocidy je trestný čin,pane autore!

0 1
možnosti
Foto

nemyslím si, že by autor zpochybnil genocidu, ale pouze konstatoval že došlo ze strany NATO k bombardování. To že někoho přijme EU ještě není záruka toho, že je všěe v pořádku.

0 0
možnosti
Foto

he he ... vtipné, ale výstižné R^

1 0
možnosti

Pane Moučko , je to sice k nevíře , ale já s Vámi na 80% souhlasím...

Co se týče vlád a špehování... na základě toho , jak tento svět funguje jsem si vytvořil názor , že to nejsou demokraticky zvolené vlády , které vládnou....ale , že skuteční vládci jsou někde v pozadí. Jak říkávala moje babička , kdo má peníze , má moc... A čím více peněz , tím větší moc ..a to samé platí i obráceně. A i proto v takových USA si vládnoucí elita dává hodně záležet na tom , aby výdělky pár jednotlivců rostly ročně o desítky procent a na druhou stranu , výdělky 99% ostatních se pokud možno nezvyšovaly vůbec...Dále jim hodně záleží na tom , aby střední a vysoké školství nebylo snadno dostupné... čím hloupější, případně zadluženější ovce...tím lépe se ovládají. A když slyšíte , že s 94% pravděpodobností volby do senátu vyhrává ten kandidát , kterému se podaří sehnat na volby více peněz....pak už jste totálně přesvědčen o tom , že všechno je pouze o prachách. Paralely k tomu můžeme vidět i u nás... my však máme tu  "výhodu" , že jsme prožili 40 let v "jiném světě".. Tudíž spousta lidí ještě dokáže používat svůj mozek , prošla kvalitnějším školstvím...ale bohužel tlaky , abychom se vydali stejnou cestou , jako zbytek euro-atlantické civilizace zde jsou enormní. A až odejde generace lidí , kteří studovaly za komančů... bude vymalováno...

0 0
možnosti

J47a43n 73P29a58v83e65l

3. 8. 2013 9:24

Když se zvyšují výdělky nejvíce vydělávajících, zvyšují se i výdělky chudých a střední třídy.

Problémem současného světa je že je příliš mnoho lidí se střední a vysokou školou a málo lidí chce makat fyzicky. Zkuste se podívat na statisticky. Co vím, třeba v US má obdobu bakaláře asi 30 % lidí

Ve volbách do senátu sežene více peněz ten známější kandidát, takže kupodivu vyhraje. Ach jo, nastudujte si trochu statistiku, abyste si nepletl příčinu a následek

To o používání mozku díky komunistické výchově, to mě skutečně rozesmálo.

1 2
možnosti

J57a35n 31P87a18v38e21l

3. 8. 2013 9:11

Problém není v USA, problém je ve Vás. Hledáte něco ideálního, milého, demokratického, spravedlivého, ..... Je Vám určitě přes 40, takže byste mohl přestat číst pohádky o perníkové chaloupce a podívat se do reálného světa.

V reálném světě státy obhajují své zájmy, uvnitř států jsou skupiny obhajující své zájmy. Je to hra o velké prachy a moc, tudíž špína je a bude vždy součástí. USA není stát milých lidiček starajících se o všeobecné dobro. Je to stát egoistických lidí obhajujících své zájmy. Zájmy které obhajují jsou většinou jakž takž v souladu s demokracií a svobodným světem. Vy je nesnášíte, takže na nich zkritizujete úplně všechno. Já beru US takový jací jsou, takže si dokážu vybrat co dělají špatně a co je prostě věcí reality a nebo neschopnosti ostatních vlád.

I když USA není zrovna výkladní skříní hezkých vlastností, je, alespoň pro mě, pořád lepší než pokrytecká, socialistická a zbabělá EU. Proti státům Jižní Ameriky nevykazuje takový demokratický deficit a budeme-li mluvit a státech typu Čína či Rusko, u těch bych raději o demokracii ani moc nemluvil. Natož o jejich sporech. U Ruska současných, u Číny budoucích. Čína až pořádně vyzbrojí nám možná jasně ukáže co to je boj o zdroje. Její sousedé se jí docela dost bojí v souvislosti se sporným územím na němž by mohla být ropa.

1 1
možnosti

Čína o zdroje válčit nebude...Čína si je prostě koupí...

0 0
možnosti
Foto

Jako další příklad arogance USA si dovolím uvést příklad, kdy se začaly v ČR mediálně zviditelňovat problémy s Rómy v Ústí nad Labem v té Matiční ulici. Najednou nás začali kritizovat USA za netoleranci a špatné zacházení s menšinou, přijeli expetri z USA, že nám poradí jak se to má všechno dělat. A teď ten paradox, USA země, kde pro to aby se dostali k pozemkům a nerostným bohatstvím vystříleli a zbytek zavřeli a zotročili, kmeny Indiánů, USA kde rasová nenávist bělochů nutila černochy být otroky, a v 60tých letech minulého století museli tito černoši běhat vedle autobusu s bělochy, protože do něho nesměli, nesměli do obchodů, divadel, kaváren a děla se další a další zvěrstva vůči této "menšině", USA kde jsou dodnes černoši v getech, si dovoluje ve své naprosté aroganci poučovat jiné státy jak všechno dělají špatně a že oni jediní jsou tou silou, která vše změní. USA, jeden z nejvíce zadlužených států světa si hraje na všeboha. To jen fenoménu USA. Je velká otázka, zda se dá být na správné straně, protože není jisté, jestli ta správná strana ještě vůbec je.

5 1
možnosti

Jděte se bodnout, člověče, Vy i Vám podobní.

Za bolševika "na mě soudruzi z kontrarozvědky něco našli", jak jsem se dozvěděl na vojně. Důsledkem pro mě bylo třeba to, že když jsem jel na brigádu na žně na Znojemsko, nedostal jsem povolení ke vstupu do hraničního pásma. Jako svobodný občan této země jsem nesměl na část jejího území. Přitom šílené je, že jsem musel o takovou věc vůbec žádat, že se k tomu muselo vyjadřovat 9 institucí včetně uličního výboru KSČ, jejímž členem jsem nikdy nebyl, atd. Bylo mi tehdy 19 let, byl jsem člověkem druhé kategorie, s charakteristikou "Není nomenklaturní kádr" odsouzený "matičkou Stranou" k živoření.

Mimochodem - tenkrát do toho hraničního pásma pro jistotu nepustili nikoho z naší skupiny. Asi pro jistotu, kdybych někoho "infikoval" :-).

Jako spousta lidí mého věku jsem měl i já v rámci výuky ruštiny korespondenční "družbu" s jakýmsi děvčetem ze SSSR. Copak si asi mohly psát jedenáctileté děti? Co si asi mohly posílat za dárky? A přestože SSSR byl náš vzor a přítel nejvěrnější, i ta dětská pošta chodila rozbalená a některé dárky, které jsem posílal - třeba SP Franty Ringo Čecha s písničkou Kocour Číro - nedošly vůbec...

Šmírovat se nemá. Ale to, co dneska předvádí americká tajná služba je jen čajíček proti tomu, v čem jsme reálně žili.

A americkou židovku nechte na pokoji. Alespoň do doby, než dosáhnete alespoň zlomku toho, čeho ona. Zatím akorát beznadějně blábolíte.

5 4
možnosti
Foto

Musím na Vás reagovat. Mám pododbnou zkušenost, jako Vy s bolševikem, možná horší. Můj strýc vysokoškolsky vzdělaný člověk, výzkumný pracovník, vyslovil po okupaci v roce 68 svůj nesouhlas a od té doby pracoval na výbušninách v CHZ Semtín, sestřenice nesměly studovat, měli doma štěnice, museli se každý týden hlási na STB a vysvětlovat proč říkali to a ono, teta z toho byla zdravotně poškozena, dotklo se to i naší rodiny a mého tatínka, kdy na něho nasadili jeho nejlepšího kamaráda. Byla to hrozná doba, ale pokud se na to dívám s odstupem, tak to nebylo o moc horší než to co předvádějí USA. Možná jen to, že se to konkrétně netýká nás, tak si myslíme že to ení tak strašné. Také jsem zde napsal o naprosté aroganci a samolibosti USA, když jsem popisoval příklad s Romy. A už jen k paní ministryni zahraničí, ty urážky nemám rád, kastování že židovka atd. se mi nelíbí, myslím si, že v životě dokázala velké věci i pro naši republiku, ale to že z té okupace NATO vytěžila finančně je podložené. Otázka je, jak bychom se chovali v její pozici, proto si myslím že není vhodné soudit jednotlivé lidi, pokud nejde o osobní zkušenosti, protože na to nemáme morální právo.

2 1
možnosti

Tak me pripada, ze vas bud komunismus nadobro poznamenal, nebo se nedivate objektivne na US.

2 1
možnosti

Objektivní pravda o USA je ještě mnohem horší ..

1 0
možnosti

V roce 89 lidi chtěli vyměnit garnituru, ne ekonomický systém. Nová garnitura si ale zajistila, aby už nikdy nemusela pracovat.

6 0
možnosti

Já jsem rozhodně chtěl změnit celý ekonomický systém a se mnou většina mé generace. Bylo mi tehdy 25. Socialismus je nefunkční protože není v souladu s lidskou psychikou. Současní blouznivci, co by chtěli znova instalovat systém třídní nenávisti buď ztratili paměť nebo jsou příliš mladí, aby si to pamatovali. Na druhou stranu to, co sem přišlo není ten poctivý baťovský kapitalismus, jako ho nenajdete už asi nikde na světě, ale korpokracie, vláda korporací (což je měkká forma fašismu). A média v tom hrají tu samou roli, jako když byla věšena Dr. Horáková.

4 1
možnosti

Povahu Američanů přesně vystihuje film AVATAR.

Násilně předělat obyvatelsvo jakékoliv země k obrazu svému a z jejich území pak kořistit nerostné bohatství.

8 2
možnosti

Víte já si nemyslím, že jde o povahu Američanů. Průměrný Američan je poctivý slušný mnohdy bohabojný pracovitý dobromyslný člověk. To svinstvo ve světě organizuje úzká skupina mocichtivých ultrabohatých zmr*ů, kteří chtějí vládnout světu a kteří ovládli jejich vládu.

8 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik