Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

Takže v potravinách jsou schválně škodliviny aby lidi byli nemocní a pak je léčí lékaři tak, aby si nemoc pokud možno udrželi. Jak si máme zdůvodnit prodlužující se délku dožití ve státech západní kultury (kde navíc přibývá nezdravého způsobu života - málo pohybu a obezita)? Proti lecčemu bych mohl vznést protiargument do diskuze ale škodlivost potravin ohřátých v mikrovlnce je nesmysl, bez diskuze. Článek a diskuze z populárně vědeckého webu je pro zájemce zde

http://www.osel.cz/index.php?clanek=4824

0 0
možnosti
JM

Jako protinázor (bohužel v angličtině) přednážka z Open Mind Conference 2013 lékaře a odborníka britské armády na mikrovlné zbraně Barrie Trowera http://www.youtube.com/watch?v=5xgJmeQaQmc

0 0
možnosti

Vždycky doufám, že aspoň část lidí podobné bludy nemyslí vážně a pouze  podivně žertují.

2 0
možnosti
Foto

Bezva článek. Lékař je sice dobrý, když nám něco je, ale jinak také doporučuji vyhýbat se jim velikým obloukem. Moje stará maminka byla na tom nejhůře, když chodila po doktorech a užívala kolem deseti léků denně. Dnes to s mojí pomocí dotáhla na dva léky denně (i ty časem zmizí, doufám) a cítí se daleko lépe. S tím opalováním máte taktéž pravdu - není dobré do kůže vtírat něco, co byste nepožil vnitřně.

0 0
možnosti
Foto

Vážený autore,

1. Zkuste mi prosím vysvětlit, jak je možné, že po revoluci v roce 1989 došlo ke skokovému prodloužení délky života jedinců /v obou kategoriích asi o 7-8 let/. Jako lékař jsem před revolucí neměl pro své nemocné prakticky co nabídnout, na rozdíl od dneška.

2. K léčebným procedurám: jedna z mála věcí, které dobře funguje, je testování léčebných procedur, léků a léčivých látek poměrně dlouho a podrobně předtím, než jsou podávány lidem. To stojí nemalé peníze a je samozřejmé, že firma je bude chtít zpět. Současně si však nikdo nedovolí tyto kroky obejít /třeba aféra s thalidomidem v SRN byla alarmujícím selháním/. Vývojem nových látek se u mnoha jedinců život zcela zmenil a umožnil jim existovat, což by bez těchto látek nešlo / třeba léčba schizofrenie /.

3. Je zajímavé, že přírodní národy, které v životě nevzaly do úst tabletu, mají délku života asi poloviční, než tzv. vyspělá společnost.

Netvrdím, že některé věci, které uvádíte, nestojí za pozornost, avšak radikalita Vašich odsudků je zbytečná.

1 0
možnosti
JM

Díky za reakci. Já nikde v článku netvrdím, že by se léky pečlivě netestovaly byť pokud jsem informován např. v USA už dnes klinické testy provádějí samy farmaceutické firmy a ty sdělují jestli lék má nebo nemá vedlejší účinky což, no...

To co považuji za problém je (a platí i kombinace těchto vlivů):

1. designování mnohých léčeb a léků na základě teorií

2. monopol prakticky jedné hierarchie profesních organizací na tom co je lege artis a co ne a faktická nemožnost výběru

3. upřednostňování zisku před zájmem pacienta (což umožňuje bod 2)

4. nízká nutriční kvalita potravin (v článku naznačuji, že mnohdy cílená), která vyrábí stále více chroniků, kteří jsou druhou polovinu svého života nuceni žít s léky (cukrovka, hypertenze, kardiovask. onemocnění ad.) a také to, že lékaři o výživě vědí velmi málo. Doporučuji vám přečíst si dokument na nějž je link v článku (Mrtví lékaři nelžou - je od lékaře, nositele Nobelovy ceny - tam je i odpověď na onu dlouhověkost, protože jiné národy s podstatně nižší životní úrovní než v euroatlantických zemích tradičně produkují 120ti leté i starší a taktéž bez léků.... A dále doporučuji knihu Johna Virapena Nežádoucí účinek smrt

0 0
možnosti
BM

Ten začátek jste měl vynechat, neboť to zajímavé bylo až na samém konci a to mnozí čtenáři před tím vzdali......

1 0
možnosti
JP

J53i76ř87í 62P28l52í14v48a

24. 8. 2013 11:43

Skvělý článek! Bohužel většina lidí si vypěstovala závislost na lékařích. Také si myslím, že to souvisí s přeceňováním vědy (u politiků a novinářů) vůbec a závislostí politiků na poradcích a odbornících.

1 0
možnosti
VP

vzdal jsem to v půlce článku, A divím se, že jsem dočetl tak daleko.

0 0
možnosti
SN

:-)  Václave, Vaše škoda ! Autor má pravdu. Farmaceutické firmy nechtějí lidi vyléčit, chtějí z nich mít jen konzumenty svých drahých výrobků do konce života.!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik