Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

Podílel se Západ na eskalacipřevratu nebo se jedná o výron nespokojenosti lidu? -Zřejmě tam ovlivnění západu bylo ale je otázka jestli celouzáležitost má na svědomí americká podpora nějakýchneziskovek, nebo jestli přeci jenom hlavní byla ta nespokojenostlidu? První možnost mi připadá nerealistická.

„Rusko je odjakživaagresivní imperialistická země a Putin v této tradicipokračuje.“ - Takže podle autora Rusko agresívnívlastně není, protože v čele země, které se agrese připisujenebyli čistí Rusové a ostatní Rusové, vykonavatelé tím pádems ruskou agresí nemůžeme spojovat? To zní jako vtip. A ten Putintam sice poslal armádu pod falešnou záminkou ale to je vlastně vpořádku on jenom chrání zájmy Ruska, takže Ukrajinci to takprostě mají brát. Ještě mne napadá, bavič Jan Kraus , když ježid tak vlastně jako není Čech?

0 0
možnosti
PV

Zajímavá úvaha.R^

Zaujala mě ta část, kde píšete o tom, jak se dva perou... Částečně sdílím vaše teorie o negativních bytostech toužících nás ovládat, to je jasné a ověřitelné. Ale jen na okraj: myslím, že Čína se chechtá, až se za břicho popadá, a mne si ruce nad kořistí, když vidí ty naše místní potyčky.

0 0
možnosti
MN

Já jsem do dneška nepochopila, proč se v médiích neustále používají výrazy jako "invaze ruských vojsk na Krym", "intervence...", "okupace...", "obsazení Krymu ruskými vojsky...".....

V roce 1997 podepsaly Rusko a Ukrajina dohodu o povolení přítomnosti ruské černomořské flotily na Krymu s prodloužením až do roku 2042.

Ruské námořnictvo má povoleno mít na Krymu:

- 25 000 vojáků

- 24 dělostřeleckých systémů s ráží menší než 100 mm

- 132 obrněných vozidel - 22 vojenských letadel V Sevastopolu je umístěno pět ruských námořních jednotek zcela v souladu se smlouvou, Rusko má na Krymu také dvě letecké základny. Moskva každoročně odepisuje 97,75 milionů dolarů dluhu Kyjeva za právo používat ukrajinskou vodu a ukrajinské rádiové frekvence a aby kompenzovalo vliv černomořské flotily v oblasti životního prostředí. Pokud je mi známo, tak se v dnešních dnech mluví o přítomnosti 22 000 ruských vojáků na Krymu - to není počet spadající do parametrů dohody?

3 0
možnosti
MM

Ukrajina chtěla do EU a vy se divíte, že se po ni pohybovali různí čmuchalové z EU a ze světa. Vždyť, když si něco objednáváte, taky si vše prošmejdíte a jistíte se, anebo kupujete zajíce v pytli? Janukovyč cukl a nikdo z nás neví, k čemu došlo mezi Janukovičem a Putinem. Z Janukovyčova nejen posledního vystoupení o fašistech a to samé plynulo z úst Putina, naznačuje, že se mohli domluvit na puči, což u Putina s velkými zkušenostmi z KGB je brnkačka. Takže stavíte na domněnce.

0 0
možnosti
Foto

I63v31o 92C49i66l96i51c23h

16. 3. 2014 19:48

Ukrajina chtěla do EU? Jako celá? ;-D Nebo to bylo naopak a EU chtělo (a pořád chce) Ukrajinu? Pokud je mi známo, tak ani Janukovyč ani jeho strana nic takového ve volebním programu neměl a přesto vyhrál. Ten první návrh přístupové dohody od EU by Ukrajinu s její závislostí a zadlužeností vůči Rusku uvrhl do ještě větší bídy, než kterou měli doposud, takže její odmítnutí bylo jenom logické a v zájmu státu. Nejspíš by následoval návrh nové, pro Ukrajinu výhodnější dohody, ale tomu již Majdanisti nedali šanci. I když osobně bych to spíše viděl na to, že těmi jednáními s EU chtěl Janukovyč jen poškádlit Putina, aby mu ještě posečkal se splácením dluhů a vážně je nemyslel.

1 0
možnosti
ZM

.... souhlasím s vámi.... a přečtu-li si "Kalousek: Politika dobré vůle k Rusku selhala, potřeba je tvrdý postup"... chtěl bych být u toho, až v Kremlu budou tento výrok vyhodnocovat....

0 0
možnosti
PV
ZM

... souhlasím s vámi... a přečtu-li si "Kalousek: Politika dobré vůle k Rusku selhala, potřeba je tvrdý postup", byl bych rád u toho, až tento výrok v Kremlu budou vyhodnocovat....

0 0
možnosti
PV

Blbne vkládání příspěvků.

0 0
možnosti
JV

J37i34ř24í 45V14o92l55e31k

16. 3. 2014 15:21

Hlavně že tento blok není propaganda, a neohýbá fakta

1 0
možnosti
ZK

Z48d52e97n12a 47K17o20č43í

16. 3. 2014 20:30

Veřejnoprávní média, kterým věříte, ohýbají fakta mnohem víc než autor.;-(

Nebo je snad něco nepravdivého na tom co uvedl ?

0 0
možnosti
ZB

Jediný objektivní pohled je Váš blog a všechny odkazy, které nabízíte jsou pravdivé a nemají nic společného s propagandou;-).Bral bych Váš názor víc vážně, bohužel jste ho sám hned na začátku dost hloupou poznámkou znehodnotil...

1 0
možnosti
AB

Velmi reálný a realistický pohled na celý konflikt z globálního hlediska. Bohapustým žvaněním a fanděním jedné, či druhé straně, se jen populisticky rochníme v bahně skutečnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik