Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

A já jsem si doposud myslela, že druhá světová válka začala vlastně až tím ošklivým a veskrze nespravedlivým odsunem hodných sudetských Němců... a ono ne?;-D

2 0
možnosti
JF

J78a40n 46F76r54o15l69í41k

27. 3. 2014 16:20

Moučko kolik Ti bylo v roce 1945. Typuji tak mínus deset, patnáct. Co o tom víš?

0 1
možnosti
OF

Autore, máte vlčí mlhu před očima. Vy jste horší než Grzegorz Brzęczyszczykiewicz, který

rozpoutal druhou světovou válku. Že jste to byl vy, kdo vyvraždil Srebrenici a zavčasu utekl ? :-(

1 0
možnosti
Foto

Pocitem morální nadřazeností, pokud si svou morálku dokážete obhájit, je správné trpět.  Protože tím opravdu trpíte, když vidíte jak lidé bez studu odhazují svou morálku a ctnost.

0 0
možnosti
JC

Výrok paní Válkové (podle mne ostatně pravdivý) vzbudil větší mediální bouři než výrok paní Tymošenkové, který je na rozdíl od výroku paní Válkové zaměřen do budoucnosti a je výrazně proválečný.

4 0
možnosti
SN

:-)   Napsal jste to dobře. Já jsem se narodil těsně před II. světovou, protektorát pamatuji jako dítě, bylo to opravdu smutné. Měli jsme velký statek. Zabít prase na černo, udání od souseda, znamenalo koncentrák. Ale kdo sekal latinu, přežíval. Starší budou pamatovat...kmenové listy, 1 x týdně pro máslo, dávka na osobu. Doma se stloukat nesmělo. Hitler zavedl kontrolu užitkovosti dojnic. Využívá se dodnes pro evidenci a následný výběr pro zlepšovací plemenitbu. Je to stejné, jako za komunistů. Kdo nezlobil a staral se o sebe a své blízké, přežíval.  Životní jistoty proti dnešku....nesrovnatelné.  R^R^R^

1 1
možnosti
FL

Platí s výjimkou těch, co měli v příbuzenstvu nějaké židy. I to byli Češi a nic tak hrozného se jim nedělo? Nebo obyvatelé Lidic ...

0 0
možnosti

Hezký článek.

Jen bych doplnil jedno. Na druhé světové si každý honí triko, nicméně fakticky je to stejně mrtvá historická událost jako třicetiletá válka. Lidem, kteří se narodili na jejím konci, je skoro 70 let. Absolutní většina viníků a obětí je mrtvá.

2 0
možnosti
MD

Zajimavy nazor. Smrti vraha se vrazda stava zrozenim a stastnym zivotem.

1 0
možnosti
MP

Co to je tři procenta z asi tehdy 14 milionů? 420 tisíc, to je pakatel. Opravdu se tak moc nestalo. Pár mrtvých... Mnoho povyku pro nic? Ale kdyby šlo o vlastní prarodiče...

1 0
možnosti
JC

Hlavně je zde chybou, že do počtu mrtvých Čechoslováků se započítávají i Rusíni z Podkarpatské Rusi, Slováci ze Slovenského Štátu (a to ti, kdo byli na obou stranách fronty), německy hovořící Židé z území celé předválečné ČSR, kteří se ale sami počítali za Němce, a také Němci z odtrženého pohraničí.

České ztráty se tak uměle zveličují, aby se ospravedlnil odsun, který toho však vůbec nepotřebuje, protože byl dějinně nutný (jen měl být proveden méně drasticky a méně zlodějsky).

2 0
možnosti
Foto

Srovnáváme-li výši vojenských a civilních ztrát v procentech předválečné populace, dostaneme následující tabulku, kterou uvádí britský historik Zeman: Generální gouvernement 17,9 %,Jugoslávie 10,6 %,  Řecko 6,9 %,  Sovětský svaz 3,9 % Nizozemsko 2,2 %, Francie 1,75 %, české země 1,3 % celá ČSR 2,7 % Ze Sudet nemuseli všichni Češi prchnout. Zejména odcházeli ti, kteří připojením k říši by přišli o státní penzi, jako můj děda. V Českém pohraničí zůstalo po připojení k Sudet k říši  319 tisíc Čechů. Počet Čechů, v odstoupených území Německu  byl 512 793 počet Němců žijící v odstoupených území byl  2 640 417. Ti museli odejít všichni.

1 0
možnosti
MD

At je jak je, jsou vyroky, ktere nemely byt nikdy vyrceny. Vyroky, ktere nelze omlouvat, ktere nelze omluvit. A nejhorsi je, ze v 'detske' bezdecnosti jsou o pravde vnitrniho mysleni a videni sveta.

3 1
možnosti

27. 3. 2014 12:34

Hlavně raději mlčet a dál pěstovat ten mýtus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik