Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

R^

Zcela přesně popsána tahle agresivní politika USA. Vždy to tak bylo, jen jsme si mysleli, že nám v tomhle komanči lžou (byla to jedna z jejich základních tezí - ta o zlém imperialismu). Bohužel je to přesně takto.

0 0
možnosti
MR

to jsou pasaci, co? ;-D VSECHNY zeme na svete na valce prodelavaji, ba zustanou na mizine, a pak je treba i ty USA postavi na nohy, jako po valce ten zatracenej Marshalluv plan, a jen a jen ti Americane to delaji pro prachy. Tak se divim ze se stahli z Iraku, stahuji se z Afghanistanu, a Obamovi zatrhli Syrii, pac pry na to neni. To jsou zahady

0 1
možnosti
JM

Vy jste to nečetl, že? Však ta země (USA) na tom prodělává těžké prachy. Tak v Iráku i Afgh už je splněno (z Vietnamu se taky po 10ti letech stáhli. to nebyla válka hraná na vítězství, ale aby co nejdéle trvala), kontrakty těžařům zabezpečené (nenchme se mýlit ISIL) na Infrastrukturu utraceno. A co se té Sýrie týče, tak si pamatuji něco poněkud jiného. Slyšel jste někdy výraz proxy válka?

1 0
možnosti
PH

P11a18v18e72l 48H63e63k

7. 8. 2014 0:35

Já se nemůžu vyjádřit ke všem Vašim zajímavým názorům ;-D, ale vysvětlete mi prosím proč BRICS pro svůj rezervní fond používá dolar?

0 0
možnosti
JM

Tak banka předně ještě neexistuje, 15. července teprve BRICS země na summitu podepsaly dohodu o jejím vzniku. Základní kapitál  nejprve 50 mld. USD později zvýšen na 100 mld. Ale zatím není nikde řečeno v jakých měnách bude rezervní fond držen ani v jakých měnách budou složeny základní kapitálové vklady. OHledně rezervního fondu pouze existuje informace, že půjde o currency pool V HODNOTĚ přes 100 mld. USD, ale to neznamená, že bude držen v dolarech, spíš se domnívám, že se bude jednat o mix měn zakládajících vlastnických zemí. Dolar je používán pro popis velikosti zřizované banky protože má co do hodnoty stále mezinárodní srozumitelnost. Pořád je to mezinárodní rezervní měna. Je možné, že část mixu rezervního fondu bude alokována i v dolarech. Koneckonců největší podílník Čína (41 mld ze 100) má přebytek dolarů, takže nakupuje všude po světě aktiva jak šílená, aby se jich zbavila, je tedy pravděpodobném že i základní kapitálový vklad bude složen v dolarech a časem bude nahrazen jinými měnami. Myslím, že dolar pošlou k vodě až to pro ně nebude znamenat fatální ztráty. To nemá ale žádný vliv na mezinárodní platby, kde mají nasmlouváno vyrovnání myslím že v rublech a v yuanech. To samo o sobě sníží poptávku po dolarech. A BRICS představují nyní 25% světového HDP, takže výpadek pro dolar bude i tak citelný.

0 0
možnosti
PB

..... brááávo ! R^ netřeba komentáře

3 1
možnosti
JK

R^ Na tom sa nedá skritizovať ani čiarka. Ale myslím, že nejakí "experti" to určite dokážu. ;-D

5 2
možnosti
JL

Kdo umi, UMI. Kdo nevi ? - ten CUMI!!

1 0
možnosti
MD

Pohadky na svatky, realita po zbytek roku. Mame svatky? Nemame. Takze karma.

4 1
možnosti
LP

Naprosto přesně, ale těžko to může přesvědčit zmanipulované stádo.

12 4
možnosti

Já bych Vás opravil. Blbost, ale lidé nesnášející USA uvěří i větší.

Samozřejmě, že korporace mají obrovský vliv na politiku. Ale také nehnal bych to do ad absurdum vyvolávání válek pro těžbu ropy, plynu či prodeje zbraní.

Co se autorových spekulací o dolarů týče, opakuje jen nesmysly co si někde přečetl, aniž by jim porozumněl.

Chudáci amíci nemají na Ukrajinu moc velký vliv. Lze jim vyčítat hodně věcí, ale tohle ne. Na Ukrajině jsou přicmrndávači. Tam je loutkovodič Putin.

Termity jako genocida by autor neměl používat, dokud nezná jejich význam.

Zejména pro Vás pane Pecha a vám podobným, ne každý kdo má jiný názor, je člen zmanipulovaného stáda. Vaše dětská taktika ve stylu "kdo nevyleze na strom (tj. neudělá co chci já), je zbabělec", je trapná

4 6
možnosti
JR

J79a90r62a 29R31a16n57k

6. 8. 2014 8:50

Zapalatpanbuh, mate o cem psat;-) Mate tema do konce zivota, hlavne, ze Vas to zivi, nebo udrzuje pri zivote;-)

4 2
možnosti
RM

Jarko, až ČT vyhlásí opět soutěž o největšího Čecha, nějak se přihlašte. Vy a Milan Radek. Vy dva o demokracii toho víte nejvíce. Bylo by fajn poznat Vás osobně, až budete přebírat ceny. Akorát nelze předjímat, kdo vyhraje.

1 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik