Diskuse

Poslední dějství řecké frašky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J22i88r78i 10B69i40l14i98n54a

20. 7. 2015 18:42

To je zase konspiracnich teorii a paranoidnich kecu.

K tomu proc je Recko na hunte se staci podivat na jejich statni aparat, platy uredniku a vysku duchodu.

Kdyz nejaka zeme utraci desitky let jako ozraly namornik, zkrachuje. To akorat v komunistickych hlavickach rostou penize na stromech.

Recko nikdo u MMF nebo E.U. zebrat nenuti. Muzou si najit jineho veritele.

Panu Mouckovi preji, aby si od neho nekdo pujcil penize a pak mu misto splaceni zacal nadavat do fasistu a vydriduchu.

Neni nad osobni zkusenost.

0 0
možnosti
Foto

Panečku. Potvrzení pravidla, co jiný člověk, to jiná logika.

podle vás je celé ŘECKO a Řekové seskupení bez vlastních aktivit a zásahů. Prostě takové loutky, nic samostatného, žádné zavinění, žádná odpovědnost.

1 0
možnosti

Patrně jste přehlídnul větu: "...společným úsilím globálních finančních ústavů a zkorumpovaných řeckých a pravděpodobně i klíčových EU politiků dostalo..."

0 1
možnosti
Foto

pan Roth má s těmi mašíbly svatou pravdu

4 2
možnosti

jen drobnost neboť se mi nechce polemizovat se snůškou scifi dedukcí:

Politický a ekonomický vývoj statů nebo jejich společenství není detektivka. Ne vždy platí, že když se někomu jinému nějaký jev "hodí", je automaticky podezřelým z vyvolání onoho jevu.

5 0
možnosti

Může být, s tím jsem schopen souhlasit, nicméně v případě Řecka je těch podivných jevů a jejich koincidencí příliš mnoho, aby to mohla být náhoda.

0 0
možnosti

Dluh Řecka v roce 2009 byl 127% HDP. nikoli 100%, jak píšete. Samozřejmě záchrana Řecka, tak jak byla prováděna byla chybná, můžeme se jen dohadovat o důvodech. Žádnou teorii spiknutí bych za tím nehledal. Spíš neschopnost úředníků EU a vítězství politiky nad zdravým rozumem.

4 0
možnosti

:-) Hanlonova či Heinleinova břitva .... ale když ony ty konspirační teorie jsou tak kůůůl, zbystřují mozek a udržují v pohotovosti ;-)

0 0
možnosti

Nerozumím Vaší poznámce ".... 240 miliardách Eur přelitých z veřejných účtů na soukromé účty německých, francouzských a italských bank ....".     Jak byly tato peníze "přelity"??   Nebo máte na mysli takovou samozřejmost, jakou je proplacení splatných dluhopisů  (pak jste jaksi zapomněl na největší věřitele - banky Řecké).  Vy máte něco proti takové samozřejmosti, jako je splácení dluhů?

  Pokud je dluh na úrovni 110 % HDP a důvěryhodnost státu poklesne tak, že náklady na obsluhu (tj. úrok apod.) dosáhnou hodnoty 8,5 % dlužné částky, je zaplaceno jen na obsluze (rostoucího) dluhu za šest let téměř 60 %  HDP!  Říká se tomu dluhová past (do které nás žene i ČSSD s ANO).  Protože schodky rozpočtu byly běžně 5%, je zcela přirozené, že dluh vzrostl na 180 % HDP. Naopak, je to vlastně málo (zřejmě díky úsporným opatřením). Nejsou v tom žádné nadpřirozené síly, ani podrazy ošklivých bank.  Je to jen výsledek čtyřicetiletého "hospodaření" řeckých vlád. Ještě jednou: zodpovědnost plně nesou řecké vlády. A samozřejmě hloupost řeckých voličů, přesvědčených, že "nám budou půjčovat do nekonečna".  (Nesoudím řecké voliče: nejsou o nic hloupější, než voliči čeští.  Jen mohli o něco déle blbě volit, takže do průšvihu spadli dříve.)

   V této situaci přispěchaly EU a MMF s pomocí. Významnou: půjčují za nesrovnatelně nižší úrok, aby pomohli snížit dopady dluhové pasti. Protože však nehodlají do nekonečna vyhazovat peníze (naše peníze, jiné ty instituce nemají!!!) do černé díry Řecka, požadovaly a požadují kroky, které by alespoň výrazně snížili "provozní zadlužování" (tedy bez započtení obsluhy dluhu!!) Řecka. Dost logické, ne?   Samozřejmě úsporná opatření přináší (kromě nelibosti "lidu", tedy voličů) důsledky do ekonomiky: snížené výdaje státu sníží ve stejné výši HDP. Prostě začne splaskávat dluhová bublina. A postupně si příjmy a výdaje "sednou" na úroveň, reálně odpovídající ekonomické síle Řecka.

6 0
možnosti

Samozřejmě to bolí. Strašně bolí.

Jenže pokud ty strašné instituce, MMF a EU přestanou pomáhat(tj. sypat naše peníze do černé díry), bude pád do ekonomické bídy mnohemrychlejší a především podstatně hlubší.

   Ale možná to je Tsiprasův cíl, kdo ví.

2 0
možnosti