Jaroslav Moučka

Destabilizace Ukrajiny zdánlivě nedává smysl

Zatímco naše hlavní média hýkají o nelegálnosti referenda na Krymu, italské Benátky zahájily v pondělí referendum o odtržení od Itálie a vystoupení z EU (http://www.bbc.com/news/world-europe-26604044 nebo česky http://www.blisty.cz/art/72566.html). Zkuste se o tom dočíst v idnesu, lidovkách (souhrně Burešovo) nebo v hospodářkách či Respektu (souhrně Bakalovo). Ono by to i pro naše bezobratlé novináře vypadalo blbě plivat jed na Krym a zároveň muset přiznat, že podobná událost a bez posvěcení Říma se odehrává přímo v našem osvíceném demokratickém oligarchůprostém dobropáchajícím jednomyslném kupředulevá eurosojuzu plném pozitivních evropských hovnot. Pořád si kladu otázku, proč se anketa o „nejobjektivnější“ médium v ČR jmenuje „Lupa“, když by mnohem příznačnější název této báječné ceny bylo spíše „Ohlupa“ podle dopadu na mysli zarytých čtenářů. Pokud ovšem název není odvozen od slova „lupus“což je dost ošklivé autoimunitní onemocnění. Pak by byl ovšem název ankety samovysvětlující. Naše společnost je těžce nemocná, má poškozenou imunitu a média jsou jednou z jejích závažných příčin i symptomů.

21.3.2014 v 12:53 | Karma článku: 32.71 | Přečteno: 1957 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Mediální a čtenářská hysterie okolo dění na Ukrajině

Sleduji mediální hysterii kolem událostí na Ukrajině a to jak se naše veřejnost opět rozdělila na dva zcela nesmiřitelné tábory –filů a –fobů a nemohu nevzpomenout na podobnou kampaň před rokem kdy nerudohnědá neprasata táhla společně s médii za podobně hysterické kampaně Karl von Schwarzenberga auf Prager Burg. V případě Ukrajiny se ale vynořila ještě jedna, a mám pocit že docela početná skupina lidí: ti kteří volají po objektivitě, napadají oficiální verzi událostí a snaží se hledat alternativní informace, aby si pak pomocí vícerozměrného pohledu dokázali utvořit vlastní názor.

16.3.2014 v 12:34 | Karma článku: 41.49 | Přečteno: 3039 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Nečekané setkání s Hudbou – Persona Grata

Člověku, který toho má za celý život naposlouchaného tolik jako já, se už často nestává, že jej něco zcela uchvátí. Na druhou stranu to mám ale s paní Hudbou zařízeno tak, že proniká, mrcha, až do nejhlubších zákoutí mé duše a tam hladí, drásá, píchá špendlíkem do nervových zakončení, ježí, polévá mrazem, rozesmívá, rozněžňuje, rozplakává. O to větší bývá překvapení, když na ni narazím neočekávaně.

14.3.2014 v 12:29 | Karma článku: 7.93 | Přečteno: 542 | Diskuse

Jaroslav Moučka

USA – ztráta hegemonie potvrzena

V mé novoroční rekapitulaci (http://moucka.blog.idnes.cz/c/390682/2013-soumrak-americke-hegemonie.html) jsem upozornil na hlavní událost loňského roku a tím byl dle mého (a nejen mého) názoru úpadek vlivu Spojených států. Upřímně řečeno jsem neočekával, že události vezmou tak rychlý spád a já se budu moci k tématu vrátit v tak krátkém čase. Zaskočilo mne to i z toho důvodu, že jsem chtěl napsat článek o tom, proč se většina Čechů a Moravanů (ale vím, že se to týká i Slováků a pravděpodobně i dalších spřátelených národů) stále více cítí ve své vlastní zemi jako trpění hosté, jehož součástí (toho článku) by bylo i širší vysvětlení o podstatě a úrovních vykonávání moci a kterak rezignace národní elity na definování a realizaci konceptuání moci nutně vede ke ztrátě suverenity. Takže se teď budu muset obejít bez pojmů, které by v dosud nenapsaném článku byly vysvětleny.

19.2.2014 v 15:19 | Karma článku: 30.23 | Přečteno: 1635 | Diskuse

Jaroslav Moučka

My, necivilizovaní burani aneb Ještě že ten Respekt máme

S pobavením jsem sledoval mediální přestřelku mezi režisérem Renčem a kulturním redaktorem Respektu Kamilem Filou na téma Sanitka II. Seriál jsem neviděl, posledních pár let nesleduji ani plytké české filmy natož abych sledoval ještě plytší televizní seriály a vzhledem k dosavadní Renčově tvorbě bych musel upadnout na hlavu, abych ztrácel čas u výplodů jeho ducha nebo co to k tvorbě používá. Dokonce mně ani nezajímá hrubá Renčova reakce. Nejzábavnější na celé kauze je právě ona Filova kritika, resp. její filosofie, která celý konflikt odstartovala.

27.1.2014 v 13:17 | Karma článku: 27.73 | Přečteno: 1480 | Diskuse

Jaroslav Moučka

2013 - soumrak americké hegemonie

Pročítám komentáře a rekapitulace k uplynulému roku a vcelku mne nepřekvapuje, že se v nich téměř nevyskytuje vyhodnocení hlavní, přelomové události. Korporátní média pak ani nezmiňují promluvu bývalého polského disidenta a prezidenta Lecha Walesy na toto téma. Tou zásadní novinkou je začátek konce americké dominance na naší planetě. Spojené státy jsou stále ekonomickou a vojenskou velmocí, ale v loňském roce přišly o značnou část respektu, který jejich ekonomická a vojenská síla vzbuzovala.

7.1.2014 v 12:24 | Karma článku: 24.70 | Přečteno: 1545 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Test poctivosti: jaký kmán takový pán

Volební kampaň je v plném proudu. Vábničky politiků zní českou a moravskou krajinou, aby přilákaly kořist - voliče. Média, jak jinak, se na celém tom kolotoči podílejí podle toho, kdo je zapsán v Obchodním rejstříku coby vlastník a státoprávní havlistické hnízdo zmijí na Kavkách to má předepsáno zájmy nepolitických elitářů.

10.10.2013 v 11:41 | Karma článku: 18.50 | Přečteno: 968 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Obama chystá vyhlášení výjimečného stavu!

Ministerstvo zahraničí USA s odvoláním na Pentagon vydalo dnes ráno naléhavý oběžník v němž informuje, že prezident Obama se v nejbližších 14ti dnech chystá vyhlásit, že některé státy Unie jsou fakticky ve "stavu povstání" což, s odvoláním na Sbírku zákonů Spojených států (United States Code) Titul 50 - Válka a národní obrana §1621 Vyhlášení výjimečného stavu prezidentem, který zní: "Prezident vyhlásí proklamací, že zákonům Spojených států odporuje kombinace příliš mocná, než aby byla překonána prováděním běžných právních postupů, a jejich uplatňování je tudíž znemožněno.", povede ke změnám ve vládě a k vyhlášení výjimečného stavu, což dá prezidentovi v podstatě neomezené pravomoci.

9.10.2013 v 21:28 | Karma článku: 19.25 | Přečteno: 1360 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Stojíme na prahu 3. světové války?

Tomuto tématu jsem se už věnoval v polemice s manipulativním článkem ekonoma Sedláčka. (zde). Z těch několka málo reakcí v diskusi vyplynulo, že propagandistická schémata studené války jsou stále živá. Rusko, Čina - zlo. Západ - dobro. Však je to taky našimi "nezávislými" médii silně živené. Za komunistů každý věděl, že sdělovací prostředky lžou, byť známý bonmot říkal, že vše co komunisti říkali o Západu byla pravda a vše co říkali o sobě byla lež. Nevím. Možná. Dnes si mnoho lidí ani neuvědomuje, že tzv. komentáře neboli publicistika jsou v drtivé většině lživá propaganda. Ne samotné zpravodajství, ale jeho interpretace a podsouvání toho, co si máme o událostech myslet.

25.9.2013 v 14:42 | Karma článku: 24.52 | Přečteno: 2371 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Mladé Francouzky proti Femen

Následující video natočila skupina mladých francouzských žen jako vzkaz pomateným aktivistkám z ukrajinského hnutí Femen. To jsou ty, co na protest proti pravoslavné církvi podřezávají katolické kříže a pomalované politickými proklamacemi běhají po ulicích, kdekoli mohou získat publicitu.

24.9.2013 v 13:06 | Karma článku: 40.83 | Přečteno: 8291 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Číslo šelmy okolo nás

Nepovažuji sa za věřícího, byl jsem vychováván a vzděláván v materialismem prosyceném prostředí, nemám tedy žádné naboženství zažité jako ucelenou soustavu hodnotových a postojových atributů a dogmat (samozřejmě si uvědomuji, že naše společnost stojí na křesťanských etických normách), nicmeně studium religiozity mě velmi zajímá a Bibli považuji za velmi důležitou knihu. Kulturně, eticky, morálně, historicky, filosoficky... těch aspektů, které pokrývá je mnoho. Její jazyk je složitý. Symbolický. Proto je někdy velmi těžké dekódovat poselství jednotlivých částí. Navíc ke každé části existují různé výklady podle doktriny, kterou ten který interpret vyznává. Jak hluboké myšlenky Bible skrývá dosvědčuje i (dobrá) beletristická literatura. Kniha Na východ od ráje Johna Steinbecka se na svých více než šesti stech stranách celá točí okolo několika biblických veršů popisujících starozákonní příběh o Kainu a Ábelovi. Samotná diskuse hlavních postav knihy na toto téma zabere několik stran, právě tak jako diskuse okolo jediného starozákonního hebrejského slova timšel.

18.9.2013 v 14:44 | Karma článku: 28.14 | Přečteno: 2113 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Presstitut Martin Komárek a estébák Babiš/Bureš makají

Následující text jsem čistě překopíroval. Pozorně si jej přečtěte. Napsal jej redaktor idnesu Martin Komárek, který je v právě probíhající předvolební kampani jedním z bílých koní našeho dnes "z dotací miliardáře" a bývalého bonzáka komunistické státní policie (neskartované torzo jeho svazku zde). Řekli byste si určitě: Ó jaký je ten Babiš formát a ten Komárek odvážný pravdomluvný bojovník, když takto píše o svém politickém bossovi a zaměstnavateli. Jenže chyba lávky. Článek vyšel zde na idnesu dne 20. září 2011. V tomto časovém pohledu se z Komárká stává bezpáteřní politická prostitutka, která by za peníze prodala i vlastní matku do jihoamerického bordelu.

15.9.2013 v 12:34 | Karma článku: 27.56 | Přečteno: 1706 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Putin a Obama: dvě strany téže mince

Globální šach finanční oligarchie se stupňuje. Dlouho jsem přemýšlel, jestli kroky, které prezident Putin posledních několik let podnikal jsou skutečnou opozicí proti zájmům této zločinecké kliky. Poslední vývoj okolo Sýrie společně se snahou vytvořit spolu s Čínou nový globální finanční systém, který si navenek klade za cíl zničit ten stávající, postavený po 2.světové válce na bretonwoodských dohodách, jehož centrem je švýcarská BIS (Banka pro mezinárodní vyrovnání – ano to je ta banka, co v ní dostal trafiku agent stb Josef Tošovský, za to, že ještě v pozici guvernéra ČNB pomohl svobodnému zednáři Václavu Havlovi zlikvidovat vládu Václava Klause rozpoutáním ekonomické krize, čímž po několika letech vyrovnaného hospodaření roztočil spirálu zadlužování, a následně během pár měsíců v pozici předsedy vlády např. stihl ztratit kontrolu státu nad Mosteckou uhelnou) však naznačuje, že se jedná jen o starou známou hru na kontrolovanou opozici. Tomu nasvědčuje i Putinův klid s jakým postupuje společně s Obamou (byť na první pohled vypadají jako soupeři) k vytčenému cíli.

12.9.2013 v 16:58 | Karma článku: 30.06 | Přečteno: 4086 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Jak nám byla ukradena zdravotní péče

Nedávno jsem si přečetl dva články o nejčerstvějších lékařských objevech, které mne opravdu pobavily. Každý jinak. Zejména ten první zaťal mou skepsi a nedůvěru v některé aspekty současného lékařství ještě hlouběji než už zaťaty byly. První článek informoval o tom, že bylo čerstvě lékařskými výzkumníky zjištěno, že stříbro zabíjí viry (http://dolezite.sk/LEKARSKA-STUDIE-ZJISTILA-ZE-STRIBRO-ZABIJI-VIRY-RRnKay.html). Haleluja, to je vskutku objev hodný 21. století. Pročpak asi v dávné minulosti šlechta netrpěla infekčními chorobami, například morem, jako poddanstvo. Kromě lepší výživy a hygieny hrála roli i skutečnost, že používali stříbrné příbory. Účinky stříbra byly natolik známé, že se v případě onemocnění člena rodiny dala tomuto ocumlávat stříbrná lžička. Stříbro je staré známé přírodní antibiotikum a antivirotikum. Koloidní roztok stříbra je i dnes běžně k dostání. Jen o tom jaksi mnoho lidí neví. Takže sláva našim vědcům na poli medicíny. Složitými vědeckými metodami přišli na starou moudrost. Možná, že nějakým dalším složitým, mnoho let trvajícím výzkumem zjistí, že heřmánek a další byliny mají léčebné účinky. I když spíše ne. V EU jsou zřetelně pozorovatelné tendence vytlačit přírodní léčiva a potravinové doplňky z trhu pryč. Nebo alespoň snížit informovanost populace.

24.8.2013 v 11:11 | Karma článku: 22.73 | Přečteno: 1496 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Rozpuštěný a vypuštěný

V poslední době tak často používaná věta, totiž, že kapři si svůj rybník nevypustí, byla popřena. Ovšem jak ví každý Viktor Čistič, abyste mohli něco vypustit, musíte to nejprve rozpustit. Nezbytná kauzalita však byla zachována neb se nám rozpustila Poslanecká sněmovna. Zcela jistě oním rozpouštědlem nebyla lučavka královská, protože tato Sněmovna rozhodně nebyla ryzí ani nám drahá. Hlavním činidlem zřejmě nakonec byly smrduté výpary Kalouskových mocichtivých intrik, kterými se pokouší za pomoci, jak jinak, proradných médií, trumfnout prezidentem republiky odvážně rozehranou partii.

22.8.2013 v 12:25 | Karma článku: 17.24 | Přečteno: 758 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Sociálně inženýrský fanatismus Eurokomisařů

Skoro to vypadá, že abyste se mohli stát Eurokomisařem nejvyššího sovětu Evropské Unie, musíte vykazovat sociálně inženýrský fanatismus v množství větším než malém, kterážto intoxikace odebere vašemu mozku, pakliže nějakým disponujete, sebemenší záblesky zdravého rozumu. Stačí se podívat na eurokomisaře Špidlu, velmi vzdělaný pán, ale stačí jej chvíli poslouchat, sledovat jeho horečnatý svit v očích a máte jasno.

20.8.2013 v 19:58 | Karma článku: 35.17 | Přečteno: 1126 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Show time

Středa 7. srpna bude událostmi nabitý den. Opět se nám dostala do souběhu kausa MUDr. Ratha s jinou poměrně závažnou událostí, konkrétně s hlasováním sněmovny o důvěře úřednické vládě. Poprvé taky nebyl případ doktora Ratha osamocen. Když se v poslanecké sněmovně hlasovalo o jeho vydání k trestnímu stíhání, byl ignoranty, které jsme si zvolili coby zástupce lidu posléze odsouhlasen dodatek Lisabonské smlouvy, kterým se Česká republika v rozporu se všemi svými zájmy připojila k účasti na největším tunelu v moderní historii, kterému se říká Evropský stabilizační mechanismus. Rathův případ tehdy tuto daleko významnější uduálost zcela zastínil Presstitutům, kteří policejní manévry spojené s převozem Ratha z vazby do Sněmovny a následný tyátr sledovali sekundu po sekundě, nestálo za to, aby alespoň zkomentovali mnohasetmiliardový závazek České republiky do zahraničí, kterým jsme si takto zásadně zatížili svou budoucnost. A tak si kladu otázku: Co se má souběhem dvou různých událostí zakrýt nyní?

6.8.2013 v 16:15 | Karma článku: 33.11 | Přečteno: 2903 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Jak jsme se úspěšně přemístili z bláta do louže

Přemýšlím nad paradoxy změn. Jak se kyvadlo dějin překlápí z jedné strany na druhou a my se v tom plácáme jako loďka zmítaná v bouři. Když jsem byl mlád, žil jsem v zemi okupované „Rusáky“, což byl hovorový výraz pro Sovětskou armádu, neboli „spřátelená“ a hlavně nikdy nepotrestanými zrádci „pozvaná“ vojska státu, který se nazýval Svaz sovětských socialistických republik.

2.8.2013 v 13:50 | Karma článku: 32.96 | Přečteno: 2610 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Rozděl a panuj

Tento článek do určité míry navazuje na ten předchozí (http://moucka.blog.idnes.cz/c/353752/Jsme-v-dluhove-pasti.html). Je o ovládání naší civilizace. Kromě používání všemocných, z ničeho vytvářených peněz, je praktické, aby se ty masy lidí, které by řídícím vrstvám mohly jít po krku, dohadovaly mezi sebou o, v podstatě, podružnostech a zapomínaly respektive si ani neuvědomily, že to důležité čím by se měly zabývat je ve skutečnosti úplně jinde. Všimněte si, že jsem napsal řídící nikoli vládnoucí vrstva, vycházejíc z toho, že ti kdo zdánlivě drží v rukou moc, protože jsme si je, jak se domníváme, vybrali ve volbách, jsou řízeni zpoza trůnu oněmi řídícími vrstvami penězoměnců, průmyslníků a lobbistů.

2.8.2013 v 12:27 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 1085 | Diskuse

Jaroslav Moučka

Jsme v dluhové pasti

Za posledních pár let jsem se stal krajně nedůvěřivý k politikům všeho ražení. Je sice fajn si přečíst nebo poslechnout projevy Nigela Farage na půdě Evropského parlamentu, kterak nazývá dění v Unii a její funkcionáře pravými jmény (katastrofa Euro, van Rompuy s charismatem mokrého hadru, maoista Barrosso apod.), projevy Rona Paula jsou ukázkou nepokořenosti svobodného lidského ducha a v neposlední řadě člověka nadchne, když se prokáže, že kritické názory bývalého českého prezidenta Václava Klause se postupem času naplňují ať se jedná o jeho euroskepticismus či o jeho zdravé názory na rozvratné ideologie jakéhokoli druhu (klimatismus, homosexualismus), každý z nich se zaměřuje na výseč ničivých jevů současného světa, které lidstvu naordinovala zločinná sekta globální finanční mafie. Žádnému ale až tak úplně nevěřím. Nikoho z nich jsem neslyšel, že by měl odvahu otevřeně pojmenovat ono základní zlo, které rozvrací naši společnost. A to dva ze jmenovaných mají ekonomickou expertízu. Nigel Farage dokonce započal svou kariéru přímo v jámě lvové. V Rothschieldově City of London. Dokonce ani ekonomové, kteří jsou k poměrům a společenskému vývoji kritičtí se neodvažují otevřeně říci, co způsobuje, že všude kolem nás jsou jen dluhy a nic než dluhy, které jen narůstají. To zlo se jmenuje úrok z vytvářených peněz.

28.7.2013 v 10:50 | Karma článku: 30.51 | Přečteno: 2778 | Diskuse
Počet článků 187 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2806

Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.