Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Slyšeli jste někdy o Germánské nové medicíně?

Já donedávna taky ne.  A přitom její zákony byly definovány již počátkem 80. let. V roce 2005 byl profesorem dětského lékařství na univerzitě Ber Ševa v Izraeli Joavem Merrickem, Sørenem Ventegodtem, ředitelem Quality of Life Research Center v Kodani a Nielsem Jørgenem Andersenem profesorem Department of Innovation and Economic Organization na Norwegian School of Management publikován článek v časopise The Scientific World Journal (sešit 5, str. 93 – 102, 20050128) pod názvem „Rationality and irrationality in Ryke Geerd Hamer´s system for holistic treatment of metastatic cancer“, ve kterém se mimo jiné píše: „Z hlediska teorie konstatujeme, že Hamerův první zákon (Železné pravidlo rakoviny) je fundovaný.“ A dále pak „Obě první základní poučky Hamerovy práce, totiž (psychosomatické) „Železné pravidlo rakoviny“ (Hamerův 1. zákon) a princip zvratu patogeneze do salutogeneze (Hamerův 2. zákon) jsou v dnešní celostní medicíně uznávány.“ Přitom již v roce 1984 vrchní chasidský rabín v New Yorku Menachem Schneerson písemně stanovil závaznou povinnost všem svým souvěrcům léčit se na rakovinu podle principů Germánské nové medicíny.

Fáze procesu

V článku se dále praví že: „Celkově se zdá, že Hammerovo uvažování je správné, nakolik základní principy jeho práce jsou založeny na podobném chápání, jaké vidíme u současných myslitelů celostní medicíny. Jeho postuláty, podle kterých mohou být pacienti s metastázující rakovinou vyléčeni nebo může být jejich zdravotní stav zlepšen použitím jeho principů celostní medicíny, jsme shledali pravdivými minimálně pro motivované jedince. Tyto závěry však musí být předtím, než budou akceptovány, vědecky testovány. Jeho vlastní prezentace tohoto systému léčby a celkově jeho práce byly však natolik výstřední a vysoce provokativní, že se zcela odcizil lékařské obci.“
Vědecké komunitě tedy trvalo 24 let, než začali věnovat pozornost novému způsobu léčby například souboru vražedných chorob známých pod souhrnným názvem rakovina. A to vše, zdá se proto, protože prezentace závěrů doktora Hammera byla „výstřední a provokativní“. Ani se mi nechce myslet na to, kolik životů, je-li metoda doktora Hammera správná, mohlo být za těch 24 let zachráněno. Jen v samotném Německu umírá 3 000 onkologických pacientů denně. V tomto ohledu vrchní chasidský rabín prokázal mnohem větší pružnost, když mu na to aby vydal závazný písemný pokyn stačily 3 roky od objevu, během nichž, jak předpokládám, probíhalo intenzivní zkoumání této metody lékaři v Izraeli. Jestli se podle GNM v Izraeli léčí nevím, ale je stále více lékařů, kteří tvrdí, že by v případě onemocnění nikomu nedovolili aplikovat na nich samých chemo a ozařování. Zřejmě vědí proč.
Když už se rozepisuji o této tématice nemohu nepřipomenout osud metody doktora Fortýna známou pod názvem devitalizace nádoru. Metoda spočívala v přerušení přísunu živin nádoru podvázáním jejich přívodu a ponecháním nádoru v těle. Podmínkou bylo, že pacient nesměl mít poškozený imunitní systém chemoterapií a ozařováním, aby imunitní systém mohl zlikvidovat odumírající nádor resp. látky vzniklé jeho odumíráním. I tehdy byla reakce lékařské a farmaceutické veřejnosti velmi podrážděná, zejména tím, že doktor Fortýn nebyl onkolog, ale chirurg a také proto, že na tuto metodu přišel náhodou a porušením základního postulátu chirurgie, že co je špatné, musí být z těla odstraněno. Po nátlaku veřejnosti tehdy byly vypsány ministerstvem zdravotnictví klinické studie ovšem ouha. Mohly být prováděny pouze na pacientech, kde klasická léčba nezabrala, a podvázaný nádor se měl nechat vně těla. Tedy dva základní postuláty byly porušeny. Metoda vyzněla do vytracena a lidé jsou dále tráveni jedy cytostatik a doráženi ozařováním. Farmaceuticko – průmyslový komplex slavil úspěch. Nákladná léčba se prosadila proti kusu sterilního provázku na podvázání nádoru. Byznys se mohl dál otáčet ve velkém.
Pojďme ale zpět k Nové germánské medicíně. Zmiňovaný článek vyšel právě před 7mi lety, ale nezaznamenal jsem, že by se povědomí veřejnosti o této metodě nějak zlepšilo, že by se o ní zmínila média, která jinak informují o kdejaké prkotině. A že by, jak doporučují autoři článku – samé kapacity, probíhal intenzivní výzkum, klinické studie, aby mohly zaznít všechny zvony světa, také není masově známo.
Jaké jsou vlastně postuláty dr. Hammera? Podrobně se s nimi můžete seznámit v dlouhém, 4 hodinovém dokumentu ke stažení zde (sk titulky)

http://www.uloz.to/11629862/germanska-nova-medicina-titulky-dokument-avi

nebo ke shlédnutí zde (sk titulky se zapínají tlačítkem cc)

http://www.youtube.com/watch?v=Z57uBCcOdvI

Stručně řečeno tato metoda tvrdí, že všechny choroby jsou procesem odbourávání následků vnitřního biologického konfliktu, který daná osoba prodělala a že při správném přístupu lékaře se organismus uzdraví sám bez přísunu léků (nebo jen malé množství na podpoření jednotlivých fází procesu) a operativních zásahů (nebo jen v opravdu krizových stavech). Jak sami vidíte, jedná se o skutečnou změnu paradigmatu lékařské vědy. 3.revoluci. První revolucí bylo porušení tabu o tom, co je uvnitř lidského těla – první pitva. Byl to krok od víry v démony a vymítání k technickému pohledu na lidský organizmus. Z toho vyplývá chápání chorob jako nějakého technického nedostatku nebo přebytku. Druhou revolucí byl vynález mikroskopu – poznání mikrosvěta. Odtud hledání příčin chorob jako útoku jiných organismů případně těla proti sobě samému. Omyl tradiční medicíny Nová medicína spatřuje v tom, že tradiční medicína chápe přírodu jako něco, co na člověka neustále útočí s cílem jej zahubit.

Autor nové medicíny dr. Hammer formuloval 5 biologických přírodních zákonů.
5.zákon říká, že každá nemoc je fází smysluplného biologického zvláštního programu SBS.
1.zákon říká, že každý „chorobný“ tělesný proces, který není způsoben zraněním, nedostatkem nebo otravou vzniká takzvaným biologickým šokem z konfliktu – dramatického, akutního a izolativního zážitku (tzv. Dirk Hammerův syndrom DHS) spolu s DHS se spouští smysluplný biologický zvláštní program, který je biologickou reakcí organizmu na konflikt. Příklad: při snížení přísunu potravy dojde ke zduření jater, čímž je nastartováno cosi jako úsporný program, aby organismus vydržel o hladu déle. Po ukončení hladu, dojde k odbourání otoku, játra se vrátí do původního stavu. Trvá li stav „vyhladovění“ (nemusí jít o skutečný nedostatek potravy, ale o jinou nedostatečnost – např. ztráta zaměstnání, strach z hladu) déle odbourávání otoku může mít až chorobný průběh a tradiční medicína může zvětšení jater a vnitřní zhuštění buněk vyhodnotit jako rakovinné bujení.
Biologický program běží na třech úrovních: psychika, mozek, dotčený orgán. Typ biologického konfliktu určuje lokalizaci neboli, ve kterém orgánu program probíhá. Každý orgán má v mozku řídící oblast tzv. Hammerovo ložisko. SBS program probíhá ve všech třech úrovních synchronně a to od DHS až po vyřešení konfliktu. Psychika není spouštěčem SBS. Spuštění procesu má biologické příčiny, ale psychika nás pohání směrem k vyřešení konfliktu.
2.zákon říká, že všechny SBS jsou dvoufázové pokud dojde k vyřešení konfliktu. Doba trvání konfliktu je sympatikonní fáze. V této fázi většinou pozorujeme max. 20% symptomů, které navíc mohou proběhnout bez povšimnutí. Po vyřešení konfliktu nastane vagotónní fáze (regenerační) během níž pozorujeme více než 80% všech symptomů.
3.zákon říká, že každý orgán, každá funkce orgánu striktně souvisí s tkání z níž pochází, tedy ze tří zárodečných listů a každá tato tkáň má přesnou souvislost s biologickou potřebou a tím pádem se skupinou konfliktů. Každá tkáň se v každé fázi SBS chová předvídatelným způsobem.
4.zákon říká, že bakterie, které provázejí vagotónní (regenerační) fázi jsou buď průvodním jevem nebo dokonce zánětem napomáhají procesu uzdravování. Nejsou příčinou. Tento zákon je kvůli zakořeněnému vědomí o vlivu mikroorganizmů na lidské tělo nejhůře přijímán.
Není žádných pochyb, že současná medicína je ve spárech farmaceuticko – průmyslové loby. Pro tyto obří koncerny je zdravý a mrtvý člověk cosi z čeho nemají žádný byznys. Je proto potřeba udržovat lidi ve stavu mezi těmito krajními mezemi. Několik hysterií v posledních letech okolo SARS, prasečí chřipky, ptačí chřipky, E coli nám předvedly pokaždé stejný scénář. Popíše se, co je příčinou, jak se to šíří, jaká je mortalita, která skupina je nejvíce ohrožena. Média několik dní šílejí, zasedají vlády, nakupují se vakcíny a tisíce lidí se utíká očkovat proti další smrtelné hrozbě. Poté, co jsou vakciny za desítky miliónů v každé zemi prodány, hysterie utichá, pandemie končí a pokračuje se v klidu dále až do další prodejní kampaně. Nejde o zdraví. V nejvyšší možné míře cynismu jde jen o byznys. To se koneckonců dočtete i v knize jednoho z „insiderů“ farmaceutického průmyslu Johna Virapena Nežádoucí účinek smrt.
Nejsem lékař a mé znalosti biologie nejsou takové, abych dokázal posoudit, zda je Nová medicína jen výplod šarlatánů nebo skutečná revoluce v lékařské vědě. Doktor Hammer za ni bojuje již 30 let a byl v průběhu svého boje i pronásledován, zmíněný rabínův pokyn a článek odborníků z roku 2005 ale naznačuje, že bychom se o ni měli začít zajímat už jen proto, že ke skutečně významným posunům ve vědění dochází velmi zřídka a jejich autoři museli vždy vybojovat dlouhý a těžký boj proti zájmům, skepticismu nebo omezenosti.  Samotní tvůrci filmu, zřejmě vědomi si v mnoha aspektech těžko uvěřitelným závěrům v začátku filmu sami říkají: Ničemu z toho co zde uslyšíte automaticky nevěřte. Všechno si ověřujte. Na internetu je k nalezení mnoho stránek s touto tématikou, za všechny poskytuji jeden link na slovenský web, který se Germánské nové medicíně věnuje obšírně
http://gnm.webnode.sk/

 

Vzhledem k diskusi proběhlé pod článkem, která pramenila částečně z nepochopení, částečně z mého nedostatečného vyjádření se. Nepropaguji GNM. Zamýšlím se nad alternativami současného obludného systému, propojeného na globalizaci, který nás nejenže nechce uzdravovat, ale pouze léčit a pravděpodobně se bude i spolupodílet na eugenických tendencích současné psychopatické globální oligarchie, která se už ani netají tím, že chce planetu depopulizovat na cca 1 - 2 miliardy obyvatel a, účel světí prostředky, třeba i narušením plodnosti různými vakcinami a podobně (známá přednáška Billa Gatese). Možná je GNM tou alternativou, možná jsou to jen šarlatáni. Nevím. Důvod proč jsem se o nich rozepsal byl onen článek v The scientific World Journal, který napsali dva lékaři a jeden nelékař a který tento systém de facto akceptuje a dále, dle mého názoru, osobní odvaha dr. Hammera se systémem bojovat i za cenu osobních ústrků a pronásledování. Dehonestující články na wikipedii a jiných serverech nutno brát opatrně z důvodu možných propagandisticjkých tendencí a obtížnosti ověření. Jediným objektivním posouzením by byly klinické testy metod léčení a jejich porovnání se školskou medicínou. Pro úplné vysvětlení přikládám ještě jeden link na rozhovor s MUDr. Janem Hnízdilem na ČT 24, kde je obludnost celého zdravotnického komplexu probírána a některé aspekty jeho názorů mají ke GNM blízko

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ds3AQ#! oIASMA

Autor: Jaroslav Moučka | úterý 24.1.2012 11:16 | karma článku: 23,42 | přečteno: 4677x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 881x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik