Oslava vitamínu C

16. 03. 2015 12:28:21
Naše současná medicína povětšinou řeší symptomy, nikoli příčiny onemocnění. Přesto mám velký respekt před tím, co bych nazval mechanickým lékařstvím. Tedy té části, která napravuje mechanické vady těla jakéhokoli druhu ( výměna kloubů, umělé chlopně, ucpané žlučovody, transplantace, oprava oční rohovky, bypasy, zlomeniny...). Tam, kde je zapotřebí celostního přístupu a pochopení komplexních chemických a psychických procesů v těle, ale selhává. A za jeden z největších problémů současnosti považuji farmacii. Někdy pochopitelně není zbytí. Například když je potřeba, aby tělo přijalo darovaný orgán. Většinou se ale obávám, že jde v prvé řadě o byznys, ve kterém rozhodně zdraví neřkuli život člověka není tou nejvyšší prioritou. Toto přesvědčení ještě podtrhuje skutečnost, že pouhé 4 firmy kontrolují ty banky a finanční instituce, které kontrolují 500 největších globálních firem. A mezi němi jsou jak členové tzv. Big pharmy, tak největší světoví zpracovatelé potravin a biotechnologické společnosti...

Proto mně vždy potěší, když narazím na relativně jednoduchá řešení zdravotních problémů. A na vlastní kůži jsem se přesvědčil, že informace o schopnostech vitamínu C, neboli kyseliny askorbové, které se člověk tu a tam dočte, nelhaly. Od dětství jsem trpěl meziprstovou plísní na nohou. Žádný drastický problém, jen periodicky se opakující nepříjemné svědění až mírná bolest mezi prsty na nohou, prasklá a olupující se kůže. Celý život jsem na to používal nejrůznější masti. Za komunistů Mykoseptin, později i poměrně drahé cizokrajně pojmenované mastičky. Levné nebo drahé, vždy jen dočasně ulevily, zahojily prasklou kůži, ale po krátkém čase se problémy zase vrátily. Po čtyřicítce se mi navíc plíseň dostala pod nehet na palci pravé nohy. Na tu už nefungovalo nic.

Až jednou moje přítelkyně koupila od známého lékárníka dvě ampule vitamínu C pro infuzní použití, protože dostala od známé lékařky tip, jak si vyléčit pár bradaviček na chodidle nohy, které ji hezkých pár let trápily pokaždé, když si vzala boty na podpatku. A ono se to povedlo. Bez bolestivého vypalování s nejistým výsledkem. Stačily dvě aplikace vždy na 48 hodin za pomoci céčkem nasáklého odličovacího tampónu a kousku náplasti a kůži na chodidlech má hebkou jako miminko prdelku. A to přesto, že v prvních dvou týdnech po aplikaci se nic viditelného nedělo. Najednou jsme zjistili, že se bradavičky drasticky zmenšily, až nakonec zmizely docela. Tož jsem vzal a použil druhou ampuli na svou plíseň. Trochu to první den štípalo, ale kůži mám od té doby zahojenou a celoživotní problém je pryč. Stejně jsem zatočil s podnehtovou plísní, na kterou jsem použil nasycený roztok potravinářského céčka, který jsme koupili jako prášek v DéeMku.. Kolonie plísně nejprve pod nehtem zrezla (jak se na rzi sluší a patří) a pak se začala zpod nehtu vydrolovat v podobě malých pomerně tvrdých granulek. Tenoulinká vrstvička nehtu, která po vydrolení mrtvého parazitického organizmu zbyla se nakonec bezbolestně odlomila, já na obnažené podloží ještě jednou aplikoval tentokrát kašičku z ne zcela rozpuštěných krystalků potravinářského vitamínu C a z lůžka po čase začal vyrůstat zdravý růžovoučký nehtík....

O céčku se dočtete i to, že se jím nelze předávkovat, neboli že se dá konzumovat v jakémkoli množství jako prevence. Někteří mu dokonce přisuzují i schopnost porazit rakovinu. Ať je to pravda nebo ne, doporučuji se v případech, kdy vám lékař předepíše farmakologickou "léčbu", pokusit nejprve hledat staré přírodní a celostní metody léčby. Poté, co do sebe začneme cpát mnohdy jedovatou chemii, bude už pozdě, Steve Jobs z Apple už měl úplně zdevastovaný imunitní systém, když se obrátil k celostním lékařům a oni už mu neuměli pomoci. Nevěřme moc dietním doporučením dnešních lékařů, protože toho o výživě moc nevědí a co se na školách dozvědí, je často zcela mimo. Skupina výzkumníků v Británii například nedávno zjistila, že dietetická doporučení, která se dávají lidem s vysokou hladinou cholesterolu již 30 let jsou úplně chybná a nefunknční, ne-li dokonce vedoucí k zanášení cév cholesterolovými nánosy. Tedy přesně k tomu, před čím mají člověka chránit. Britové spustili svůj výzkum poté, když objevili fakt, že původní závěry byly udělány na základě sledování malé skupiny již nemocných mužů... Základním závěrem nového výzkumu bylo, že konzumace živočišných tuků nemá na hladiny krevního cholesterolu naprosto žádný vliv...

Současní lékaři jsou bohužel ve spoustě záležitostí týkajících se fungování lidského těla prostě indoktrinováni ve školách a následně odborným tiskem, mnohdy ku prospěchu farmaceutických společností a navíc, pokud není lékař zvídavý a vy nejste příbuzní nebo dobří přátelé, nebude léčit jinak než podle lege artis, kteréžto postupy a léčby jsou prolobovány opět farmaceutickými firmami až na úrovni Světové zdravotnické organizace (WHO) a použitím neschváleného postupu riskují ztrátu lékařské licence.

Lidské tělo je velmi komplexní a věda umí pracovat jen s omezeným množstvím proměnných. Pro mně je zkušenost s vitamínem C (byť syntetickým) potvrzením toho, že vše potřebné dokážeme najít v přírodě. A naši předkové i dnešní tzv. "primitivní" kultury znali a znají účinky přírodních látek a umí je využít ve svůj prospěch. V dnešní době, kdy elity ztratily monopol na informace, lze spoustu znalostí a kontaktů na alternativní pomoc získat z internetu. Kéž máme všichni v časech zdravotních problémů štěstí a vyhneme se jak ziskem motivovaným postupům a léčbám, tak podvodníkům, na které nutně v alternativním polosvětě také narazíme. a zvolíme si to, co nám skutečně pomůže.

Autor: Jaroslav Moučka | pondělí 16.3.2015 12:28 | karma článku: 19.93 | přečteno: 1004x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 21 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.56 | Přečteno: 274 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.52 | Přečteno: 474 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.19 | Přečteno: 114 | Diskuse
Počet článků 187 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2806

Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...