Jaroslav Moučka

Kyjev porušil samotné základy dohody Minsk II

21. 03. 2015 9:34:07
Kyjevský loutkový režim torpédoval druhé dohody z Minska tím, že nejenže do 12 března neschválil ústavní změny vedoucí k posílení autonomie východních regionů dle těchto dohod, ale v přímém kontrapunktu schválila Věrchnaja Rada 17. března zákon, v němž nazývá východní oblasti "dočasně okupovanými". Porošenko přitom den před tím v Berlíně pokrytecky vyhlašoval, že neexistuje alternativa k Minským dohodám.

Iniciativa Hollanda a Merkelové s odstupem vypadá jen jako pověstné stéblo, kterého se kyjevský režim chytil v okamžiku, kdy v kotli u Debalceva (ne)uvízlo 8000 vojáků a situace hrozila katastrofou. Vzbouřenci se ale tentokrát nenechali oblbnout jako na podzim, kdy Kyjev pauzu v bojích využil jen k přeskupení a přezbrojení po podobném debaklu, dokončili operace u Debalceva a teprve potom stáhli těžké zbraně, jak Minsk II požadoval. A Kyjev, věrný záměrům Washingtonu, se vykálel na evropské pokusy o dosažení míru a opět učinil jen to, že začal pracovat na tom, aby mohl na východě rozpoutat totální válku s cílem do ní konečně zatáhnout Rusko. Předně schválil zvýšení válečného rozpočtu z 1,25% na 5,2% HDP, což jsou necelé 4 miliardy dolarů navíc. A okamžitě začal nakupovat zbraně, jejichž dodávky mezitím strýček Sam schválil.

Naše média o ničem z toho nepíší, zato si všimla, že opolčenci po těchto krocích opět otevřeli palbu. Kdo by se jim divil. Také se z našich meanstreamových médií (hnidopichy upozorňuji, že se nejedná o chybu v angličtině) nic nedozvíme o tom, že hlavním důvodem této (ne)války mezi USA a RF je postupující dedolarizace, v níž se aktuálně jedna země za druhou odklání od US globálních finančních institucí jako je Světová banka a Mezinárodní měnový fond a následují jejich přímého konkurenta, čínskou infrastrukturní banku AIIB (Asian Infrastructure Investment Bank). Ještě před týdnem to vypadalo pro USA nadějně, ale spojenectví se začala hroutit, když Velká Británie, prohlásila, že se k AIIB přidá, protože "je to v jejím národním zájmu". Následně se v rychlém sledu přidali Německo, Francie a Itálie a nejčerstvějším přírůstkem do nové šťastné rodiny je jeden z posledních věrných - Japonsko. (zdroj)

Žádný div, že USA, tak jako v minulosti, potřebují rozpoutat rozsáhlou válku, aby vybředly z potíží a udržely své impérium. A na to mají Ukrajinu, kde až doposud byli-nebyli jak američtí, tak ruští vojenští poradci a žoldnéři/dobrovolníci, byly-nebyly dodávané jak západní, tak ruské zbraně. To jediné, co se po pohřbení minských dohod Kyjevem změní je, že už nikdo nebude nic předstírat a obě země začnou otevřeně podporovat válčíci strany. O to nebezpečnější tato situace je, protože jsme už jen krůček od přímého střetu obou velmocí. A protože Rusko je v konvenčních jednotkách mnohem slabší než USNATO, je velké riziko, že pro svou obranu použije svůj jaderný arzenál. A potom Bůh buď milostiv lidstvu.

A zemí českou, domovem mým, se opět valí cizí armády....

Autor: Jaroslav Moučka | karma: 34.86 | přečteno: 1056 ×
Poslední články autora