Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zani

23. 9. 2011 15:59
Lybijská cesta :)

Marné všechny Vaše snahy, zkorumpovaný parlament nikdy nic nezmění. Přitom by do začátku stačilo málo, třeba přidat do ústavy větu, " spravedlnost je nad zákonem". Nebo každému kdo prokáže, že se na něm exekutor bezdůvodně obohatil, vydat lovecký lístek , flintu a adresu toho exekutora. ;-€

0 0
možnosti

Leteňák

23. 9. 2011 13:02
Zákony reflektují naši politickou scénu...

Problém vidím v tom, že náš právní řád umožňuje a podporuje zločinecká spolčení soudce-exekutor a navíc při odhalnení zlodějny ani jednomu z nich nehrozí prakticky nic než kárná žaloba, končící obvykle směšnou pokutou a oni zase vesele jedou dál.A navíc Exekutorská komora bojuje za to, aby exekuce mohla provádět bez soudního příkazu. Nestálo by za to podat stížnost k Evropskému soudu zejména na ustanovení, že .....exekutor může zabavit člověku cokoliv, on čem se DOMNÍVÁ, že by to  exekuované osobě a to navzdory tomu, že prokážete, že to té osobě nepatří ani nikdy nepatřilo? Jak je možné, že neviná osoba je perzekuována na základě pouhé domněky druhé osoby, která je zaineresovaná na tom, aby z toho co nejvíce utržila? A dále stížnost na to, že exekutor může uspořádat neveřejnou dražbu zabavených věcí, takže se to prodá kámošům v uzavřené společnosti za směšné ceny a věřitel dostane směšnou část zpět?Toje přece pro zlodějnu přímo stvořené a je to zlodějna prováděná v rámci právního řádu!

0 0
možnosti

zberanek

23. 9. 2011 11:28
Karma

Jasně a srozumitelně napsáno, hlavně je tam řešení, které se bohužel ve zkorumpované zemi nebude aplikovat. R^

0 0
možnosti

marionlake

23. 9. 2011 11:21
Bohužel

máte pravdu

0 0
možnosti

Monte Santos

23. 9. 2011 9:11
Právo a spravedlnost

Něco jiného je právo a něco jiného spravedlnost..

0 0
možnosti

JardaM

23. 9. 2011 9:29
Re: Právo a spravedlnost

Ano v drtivé většině případů to tak bohužel je. Naše systémy jsou holt nedokonalé.

0 0
možnosti

15,5cm

23. 9. 2011 8:31
Ano

a R^

0 0
možnosti

pospech

23. 9. 2011 6:38
Exekutoři jako "tahouni" ekonomického růstu

Když mladík zaplatí 1 milion, tak někdo z této částky musí odvést daň a ekonomika "roste". Pan Kalousek musí mít radost. Není to paráda?.

0 0
možnosti

tridvaraz

22. 9. 2011 18:47
když oni jsou nenažraní

páni exekutoři. Pracovala jsem na mzd.účtárně, na jednoho pána přišlo během 1 týdne 6 exekucí za pokutu, 3  z toho v 1 dni. Vždy DP Praha, vždy stejný exekutor. Myslíte, že vzal těch 6x200 nebo kolik korun, k tomu příslušné náklady a k vymožení celkem 25 tisíc? Ne, on na každou jednu pokutu vedl extra řízení, takže nalézací náklady byly pokaždé 3500 (jaká nemravnost, hledal ho až ho našel a nechal si to zaplatit 6x) plus ty další věci pokaždé 6x. Takže během týdne na pánovi viselo 100.000 Kč, přičemž DP z toho uvidí asi 1500 Kč.

Ano, měl to zaplatit včas atd. .... ale tento způsob je strašný.

2 0
možnosti

raks

22. 9. 2011 17:46
k soudu se nechodí

bohužel pro spravedlnost, nýbrž pro rozsudek. Dva soudy po sobě ani neověřily totožnost žalovaného, a vydaly souhlas s exekucí (shoda jmen!).  Elementární právo každého obžalovaného. Něco jako klukovina černé jízdy v MHD by mělo být trestáno jako klukovina, s náhradou škody v rozsahu, jakou hoch způsobil. A ne jako doživotní handycap. Rozsudky by měly potvrzovat soulad s dobrými mravy, nikoli být jejich opakem. Ale na soudcokracii už jsou všichni krátcí. Kromě rozsudku skrze zaměřovadla ostřelovací pušky neoprávněně potrestaného jedince.:-/

1 0
možnosti

SniperCZE

22. 9. 2011 16:01
Ono to neni tak cernobile

Uprimne - tak ma tu pokutu zaplatit a nevykaslat se na ni. Exekutor nejedna ze svoji hlavy, ale na zaklade exekucniho titulu - napr. rozsudku soudu. A pokud dluh existuje a je opravneny, soud nema jinou moznost nez rozsudek vydat. Opravnenost dluhu se da dolozit napr. uznanim dluhu, ktere se velmi snadno najde (precetli jste si nekdy co vlastne revizorovi pri chyceni podepisujete?) O tom je dluznik informovan. Stejne tak i o vysi uroku. A odmena exekutora je dana zakonem, exekutor si nemuze vymyslet ze si jako odmenu vezme milion. Ano, lhuta na vymozeni dluhu je 10 let od vydani pravomocneho titulu (rozsudek, platebni rozkaz) a po celou tuhle dobu bezi uroky. A pokud na to nekdo kasle, at se pak nedivi. Nebo se snad dluhy platit nemusi?

0 0
možnosti

JardaM

22. 9. 2011 16:08
Re: Ono to neni tak cernobile

Já s vámi souhlasím, protože nic není černobílé, na druhou stranu i článek, který stál u zrodu tohoto blogu přiznává, že odměny exekutorů jsou neúměrné, protože úroky příp. soudní poplatky z několika set až několika tisícové pokuty statisícové částky ani za 10 let neudělají. A jinak samozřejmě pokuty se mají platit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik