Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

pavsson

6. 3. 2012 16:43
Smutek

Slovensko nečeká nic dobrého. Jediná neznámá je, s kým bude Fico sestavovat koalici. Skoro bych vsadil, že s Radičovou. Nicméně na příkladu Slovenska krásně uvidíme, jak hloupý je rozpočtový pakt. Rozpočet sestaví vyrovnaný, schodek bude 4 %. Takže aby se vyhnuli sankcím, budou přesvědčovat unii, že byli v recesi. Recese se tak stane vysněným cílem politiků.

1 0
možnosti
JN

Janhura

6. 3. 2012 15:18
Doufám, že u nás to bude trochu lepší

Před časem Sulík v diskusi na ČT obdržel od českých hlasujících diváků 84% ANO, a jak se sám vyjádřil, na Slovensku by to dopadlo obráceně.

Komunista Fico (dokonce i po listopadu 1989) obdrží přes 50% - u nás věřím že komunistu Fischera prezidentem nezvolíme.

(Ale že ti komouši mají v genech stále se drát nahoru ...)

1 0
možnosti
ZF

bezpalec

6. 3. 2012 15:28
Re: Doufám, že u nás to bude trochu lepší

Já si tím jistý nejsem. Spousta lidí vůbec nechápe dluhy státu, není to přece jejich dluh, oni nic nesplácí. Sice chápou, že by stát neměl platit cizí dluhy, ale stačí jim slíbit každou neděli k obědu buřta z "made in EU" zadarmo a budou i pro to zadlužení. Že nakonec buřty nedostanou, nevadí. Slíbí se jim znovu příště.

3 0
možnosti
X

x.hanina

6. 3. 2012 15:03
Dobře a vtipně napsáno,

"presstituky" mě pobavily, ta ostatní  popisovaná realita  už méně... Ale v každém případě ode mne karma!

3 0
možnosti
G

Gašpo_3

6. 3. 2012 15:02
Ja kvitujem, že ste ako jeden z mála

popísal ten Radičovej výkrik do tmy pragmaticky. Je to proste výkrik zúfalca, ktorý spackal čo sa dalo a teraz sa snaží argumentovať že to bola jediná možná cesta.:-P

Fico je pohroma, ktorá dá Slovensku ranu z milosti. Ale ruku na srdce, bude český vývoj iný? Nerobme si ilúzie o priemernom voličovi. Dokiaľ mu niekto bude niečo sľubovať, nevzdá sa naivnej viery v možnosť že to skutočne splní. Ak teraz Kalousek robí jeden kiks za druhým, absolútne ignoruje základy ekonomiky a na druhej strane vláda stále vo veľkom prežiera miliardy a zatvára oči nad rozkrádaním, ktoré sa stalo existenčným pilierom samotnej politiky...

Čo myslíte ako sa zachová ovca, ktorej dochádza žrádlo a zároveň vidí, že vlci sú vypasení? Skočí na lep najbližšiemu pastierovi, ktorý jej nasľubuje hory doly. Obávam sa že záver kolapsu európy bude v rukách socialistov, vrátane Česka.

5 0
možnosti
JM

JardaM

6. 3. 2012 15:07
Re: Ja kvitujem, že ste ako jeden z mála

Ne v Česku je to stejná bída, já to tam i píšu, tu kampaň vnímám jako obraz toho samého, co se bude dít i u nás. Každopádně děkuji za příspěvek

2 0
možnosti
H

helenn

6. 3. 2012 14:54
Oni tu realitu, ale už, na rozdíl od nás, možná pochopili.

Ano na Slovensku je opravdu smutno, protože tam mají dost velké procento tak prostých voličů jako jste vy Moučko , kteří se nechali zblbnout někým tak, ubohým jako je Sulík.

Ta Radičová opravdu není žádný zázrak, ale o něco chytřejší než ty Moučko opravdu je a tak pochopila vše relativně včas. Výsledkem jejího poznání je, že odchází přednášet na Oxford.

Abych předešel nejapným dotazům takových, jako jste vy, Moučko, tak odpovím raději předem.

Ano Moučko, Oxford je nějaká bezvýznamná škola někde v Anglii.

Chtěl jste to tak slyšet Moučko, že ?

1 0
možnosti
X

x.hanina

6. 3. 2012 14:58
Re: Oni tu realitu, ale už, na rozdíl od nás, možná pochopili.

Ňákej mindrák?

5 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik