Diskuse

Vědci z Princeton University: USA již nejsou demokracií

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A zase ty paranoidni komousske reci o "chystanych koncentracich FEMA". A tenhle clovek dokaze jednim dechem obhajovat Putinovu diktaturu !  8-o

0 1
možnosti

Dobrý článek! A ten vyžraný motorkář s IQ berušky ať se klidně vztekne. ;-D

1 1
možnosti
Foto

Víte, proč demokracie v USA ubývá? Protože, jak tu kdosi znalý jednou napsal, USA demokracii vyváží. ;-D

6 0
možnosti

USA již nejsou demokracií. Aha. To znamená, že dříve demokracií byly. Můžete upřesnit datum a jednu zásadní událost, která způsobila pád občanů USA do novodobé totality? Nebo do čeho USA vlastně upadly?  Zbyla nám ještě na zemi nějaká demokracie nebo už je vše ztraceno? A Česko ještě demokracií je, nebo už není nebo nikdy nebylo? Děkuji pěkně.

4 0
možnosti
Foto

Hlavne, ze ma soudruh rad Putina.

0 1
možnosti

Ten  vyděšený výraz na vaší nové fotografii znamená co? A proč je na ní jiný člověk, než na vaší staré fotografii?8-o

4 0
možnosti

R^ Velmi výstižně a pravdivě napsáno....bohužel. A samozřejmě to v diskuzi schytáte s plnou parádou...komunista, konspirátor, věříte ruské propagandě atd.atd....co na tom, že to o čem se zmiňujete v článku tvrdí více a více opravdu svobodomyslných a opravdu pravicově smýšlejících lidí, které tohle vlastní tvrzení navíc ani v nejmenším netěší...

6 3
možnosti
Foto

J78a67k62u45b 59R55o91t36h

29. 4. 2015 13:05

Tak privátní FED a koncentráky FEMA. A oligarchizované VŠ. Nic, co bych stokrát a dávno nečetl na konspiračních webech. "Musíte se víc snažit, pane správče!" ;-D;-D;-D

Mimochodem, že zrovna Princeton (na ac24.cz píší roztomile Princetown) kdáká. Je líhní ultralevicových právníků stejně jako Harvard a další.:-/

7 5
možnosti

TAk jen jeden parametr. Můžete nám zde napsat, komu patří FED?

1 3
možnosti

Ja jsem zil v USA dva roky a byl jsem spokojen. Mozna bych napsal velmi spokojen. Ale muj soused zil v USA pres 30 let, takze uznavam, ze jeho zkusenosti jsou mnohem bohatsi nez moje a ten v podstate tvrdi totez co "vasi" vedci z Pricetonu.

2 0
možnosti

"Náš svět se v současnosti nachází ve stavu, kdy několik stovek rodin vlastní více majetku než 50% nejchudších obyvatel planety."

Zřejmě narážíte na studii o tom, že 1 % nejbohatších vlastní 50 % všeho světového majetku. To 1 % nejbohatších ovšem není "několik stovek rodin", ale cca 70 milionů lidí. Proč uvádíte své čtenáře v omyl? Je to neznalost nebo úmysl?

3 0
možnosti

Není to neznalost, jedná se o jiný parametr několik stovek nejbohatších se nerovná 1% populace a 50% všeho světového bohatství se nerovná vlastnictví 50% nejchudších. Obě měřítka platí tedy i ono 1% obyvatel a 50% veškerého bohatství.

2 0
možnosti
Foto

Vynikající článek. Že USA je stále méně demokracie, to je dost známé. Že FED, který je vlastněn, několika bankami má obrovskou moc, je také známo.

Píšete "Pokud tyto procesy nezastavíme, 200 let starý demokratický experiment zemře a bude nahrazen korporativistickou oligokracií, čili svého druhu fašistickou diktaturou. A pak Bůh ochraňuj lidstvo." V první větě máte pravdu. Bůh jako všemocný dobrotivý spasitel však neexistuje a tudíž lidstvo nijak nechrání.

Otázka je, jestli demokracie, kde každý má stejné volební právo, pro lidi, kteří jsou často pohodlní až líní, často průměrně inteligentní až hloupí, je správný systém. Těžké je však nalézt nebo vytvořit lepší systém. Možná můžeme žít s tím, že jsme si ve stejných situacích, co se práv týče, rovni. Nejsme však stejní a to je to, co současní populističtí politici často deklarují.

"Rovnost, svornost, bratrství" je krásné heslo a pěkný ideál. K tomu se však musíme dopracovat a neumožnit, aby to někteří neužívali pro jejich pohodlnost a hloupost. Bůh nám nepomůže, musíme si pomoc sami.

9 2
možnosti

V tom třetím odstavci jste to vyjádřil velmi dobře a srozumitelně.

2 2
možnosti