Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SL

strycek-Joe LLC

19. 10. 2011 7:37
Válečné zločince států osy

Paříž-Berlín-Londýn nutno pohnat před soud - dříve nebo později

0 0
možnosti
FV

frantavoprsalekdruhy

24. 10. 2011 12:34
Re: Válečné zločince států osy

A kdo je pred ten soud pozene ? Rusko ? Cina ? Severni Korea ? Libyjsky lid, ktery ted v obdobi chaosu prijde o veskere socialni vyhody z ropy a padne do uplneho bahna chudoby a nasili ? Nebo snad Hugo Chavez, pripadne Fidel Castro ?

Nedejte se pane vysmat, dejiny pisou vitezove a pravda umira v kazde valce s prvnim vystrelem.

Pokud tu neni tu zadna rozumna opozice proti globalnim mocnostem, jsou vsichni beztrestni. Pokud maji moc zmasakrovat verejne mineni tak, ze prumerny american nebo brit podpori tyto vojenske mise misto toho aby se spise zajimal o  nezamestnanost ve sve zemi .... co s tim jako chcete delat. Muzeme tu akorat blemcat po blogu a to je asi tak vsechno.

0 0
možnosti
SP

Sancho Panza

18. 10. 2011 21:43
OPRAVTE CHYBU - BYLO POTVRZENO POUZE 250 ZABITÝCH NE 2500

Váš překlad obsahuje v prvním odstavci zásadní chybu:svědkyně uvádí pouze 250 zabitých potvrzených v Bengází.Spravně uvedená čísla ukazují propastný rozdíl mezi propagandou a skutečně ověřenými údaji:

"Média řekla, že tisíce lidí měly být zabity v Benghází, ale nikdy nám

neukázali důkazy. Řekla, že vládou tam bylo zabito 6 tisíc lidí.

Organizace pro lidská práva potvrdily, že zemřelo asi 250 lidí na obou

stranách.."

1 0
možnosti
JM

JardaM

18. 10. 2011 22:39
Re: OPRAVTE CHYBU - BYLO POTVRZENO POUZE 250 ZABITÝCH NE 2500

díky

0 0
možnosti
D

Dunja

18. 10. 2011 19:45
Propaganda jinýma očima

Každý vidí svět dle svého přesvědčení a podle té strany, které slouží.

I její hlas je tendenční. Co může vědět člověk o Libyi a životech jejích lidech, když neumí jazyk a nestrávil s nimi nebo mezi nimi pár let. Rozhodně návštěvy z auta, pár vybraných rozhovorů a pobyt v hotelu nestačí k tomu, aby člověk viděl to, co je za kulisami a už vůbec mohl vynášet objektivní soudy.

Po osvobození Tripoli jsme sehnali několik našich známých, kteří nám v dobách svého pobytu v ČR se strachem v očí líčili, co se v Kaddáfího Libyii děje a vždy se slovy hlavně se někde neprořekněte jinak je to konec můj i mojí rodiny. Asi nevěděli o čem mluví narozdíl od výše jmenované, že?  

Všichni z nich, které se nám podařilo kontaktovat jsou rádi, že je režim pryč. A ztráty? Prý pro svobodu je třeba něco obětovat a tak i když mají mrtvé i mezi blízkými nelitují.

Válka je vždy jen válka, která nerozlišuje nevinné oběti i kdyby byla ospravedlnitelná.

2 0
možnosti
JM

JardaM

18. 10. 2011 21:08
Re: Propaganda jinýma očima

To je v pořádku, jsem rád, že jste sem přispěl. Já to i píšu v úvodu článku. Její svědectví jsem uveřejnil, protože mi vadí jednolitá Národní fronta našich médií. Každá mince má dvě strany. Nicméně ať byl režim Kaddáfího jaký chtěl, nikdo neměl právo se tam nacpat s letadly a těžkými zbraněmi. Globální elity kašlou na to jestli jsou Libyjci ze změny rádi nebo neradi. Jde jim jen o jejich cíle. Doufám, že pro vaše přátele nebude změna režimu z bláta do louže. Nebo nedej bože z deště pod okap.

0 0
možnosti
R

realya

18. 10. 2011 18:49
Každý pohled je velmi subjektivní

ale kdyby Kaddáfího podporovalo aspoň 40% Libyjců, nemohli by povstalci vyhrát. Většina arabů prostě nechce ani mír ani vládce, kteří spolupracují s Evropany nebo dokonce s Izraelem - arabská ulice chce vražit a krást a na tom pár rozumných výjimek nic nezmění. Kdyby chtěly evropské vlády hájit zájmy svých zemí, bombardovaly by to všechno, ať je to zelený nebo černobíločervený.

3 0
možnosti
TB

guam

18. 10. 2011 19:46
Re: Každý pohled je velmi subjektivní

Váš názor je trochu sporný, rebelové vyhrávají proto,že jim NATO zplanýruje příslušnou oblast,pokud by se opírali pouze sami o sebe,jak to na začátku původně chtěli,bylo dávno po válce,ale s jejich porážku. I po té sporné akce kdy NATO zlikvidovalo letecké síly vládních sil. Stále by válku vláda vyhrála,o tom nejsou žádné pochybnosti.

3 0
možnosti
O

oldbear

18. 10. 2011 17:54
Ach jo

toto az si precte cancala Hrebenar tak to nerozchodi,na druhou stranu muze sednout na vozik vecne bremeno Veskrna ho muze tlacit a jit do te valky aby dejiny sli po jejich.

0 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik